Exclusief voor abonnees

Rutten spreekt voor het eerst sinds zijn vertrek bij Anderlecht: “Ik heb medelijden met Kompany”

Rutten.
BELGA Rutten.
192 dagen zweeg Fred Rutten (56) over ­Anderlecht. Nu doorbreekt de ex-coach de stilte. “Was ik in de plek van Kompany, ik was al lang ontslagen.”

Dat onderstaand interview – zijn eerste en wellicht enige sinds zijn vertrek middenin de play-offs in april – geen afrekening met Anderlecht is, benadrukt Fred Rutten. Maar wat-ie wel wil doen, hangend boven een kom uiensoep in een hotel nabij Enschede, is zijn verwondering over de dagelijkse werking en structuur uitspreken. “Anderlecht is een ­geweldige club, ik heb er een ­ontzettend mooie tijd beleefd, dat meen ik. Alleen...”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kelly Bernaert

  Rutten heeft 100% gelijk! en dat Kompany er nog staat is een wonder volgens het huis van Brussel! weet dat al zujn sportcafes overkop eijn gegaan en anderslecht nu met 27 milj euro al in het rood staat na 3 maand competitie!! dat belooft.

 • François Nuyts

  Dat andere trainers al lang ontslagen waren weet iedereen wel hoor . Maar ja , als je God bent kan (mag) je je al wat meer veroorloven natuurlijk . Nu , het bewijs is ondertussen al geleverd , maar hij blijft daar toch maar goed zitten met heel zijn gevolg dat hij zelf mee gebracht heeft . Héél duur grapje dat Anderlecht geen poot vooruit heeft gebracht ja .

 • adrien Janssens

  Die moet niet zagen, heeft zelf ook niet echt ervaring op hoogste niveau en heeft als coach nooit zijn stempel kunnen drukken op rsca. Bovendien bewijst hij nog eens zijn niveau door te spugen op iemand die op de grond ligt. Laat RSCA rustig verder bouwen ; standard en Brugge stonden er ook niet kort na hun respectievelijke overnames.

 • Jan Boden

  Rutten heeft gelijk. Na de overname door Coucke is het vooral improvisatie en chaos geweest. Maar ook Verhaeghe heeft met Brugge eerst 5 jaar leergeld betaalt vooraleer hij er een duidelijke lijn in kreeg. Maar van Rutten als trainer heb ik wel geen hoge pet op, vooral communicatief is hij uiterst zwak.