Rolando heel gelukkig: "Wel nog enkele matchen nodig om ritme op te pikken"

Het gaat Besnik Hasi vandaag voor de wind. Nadat de trainer van Anderlecht al eerder op de dag een verlengd contract tekende mag de Belgische Kosovaar ook zijn twee nieuwe aanwinsten Rolando en Idrissa Sylla welkom heten. Uit het filmpje dat Anderlecht op zijn YouTubekanaal postte blijkt dat de coach vooral bijzonder tevreden is met de nieuwe centrale verdediger.

Rolando Jorge Pires da Fonseca, kortweg Rolando, trok net voor het sluiten van de transfermarkt op huurbasis van FC Porto naar Anderlecht. "Dit team beschikt over verschillende beloftevolle jongeren", zei de Portugese centrale verdediger. Bij FC Porto wou Rolando zijn contract niet verlengen. Daarom kwam hij in de eerste seizoenshelft niet aan spelen toe. "Bij het begin van dit seizoen wou ik eigenlijk al vertrekken, maar dat is er toen niet van gekomen."

"Ik heb nog enkele wedstrijden nodig om het ritme op te pikken", aldus de 29-jarige Rolando, goed voor 19 interlands bij de Portugese nationale elf. "Ik beschik over de nodige ervaring en heb voor belangrijke clubs (Porto, Napoli en Inter Milaan) gespeeld. Iedereen in Europa kent Anderlecht. Het huidige team beschikt over verschillende beloftevolle jongeren."

Rolando ontmoet bij Anderlecht met Steven Defour, die van 2011 tot 2014 voor FC Porto speelde, een voormalige ploegmaat. "Steven is een vriend. Dankzij hem zal het hier zeker makkelijker zijn voor mij. Maar hij had geen aandeel in deze overgang. Het was mijn eigen keuze om naar Anderlecht te komen. Ik ben hier om te werken en mijn uiterste best te doen voor de ploeg."

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Van Holsbeeck: "Vermoeiende transferperiode"
"Het was een vermoeiende en moeilijke transferperiode", stelde manager Herman Van Holsbeeck, die tevergeefs op verschillende centrale verdedigers jaagde. "Uiteindelijk was het dan toch prijs, een halfuur voor het sluiten van de transfermarkt. Spelers als Rolando en Marko Marin hebben eigenlijk een cv waarmee ze in aanmerking komen voor clubs uit grotere kampioenschappen. Zo waren ook Inter Milaan en Zenit Sint-Petersburg in Rolando geïnteresseerd. Toch hebben wij hem binnengehaald, onder meer dankzij de goede relaties tussen FC Porto en Anderlecht. Ook Luciano d'Onofrio (voormalige sterke man van Standard) heeft in dit dossier geholpen. Ik begrijp dat Rolando heeft getwijfeld, maar gelukkig koos hij toch voor ons."

Ook coach Besnik Hasi was in zijn nopjes met de komst van de 1m89 lange Rolando. "Hij zal onze verdediging ervaring en gestalte bijbrengen. We hadden nooit gedacht dat hij voor ons zou tekenen. Rolando heeft enorm veel gepresteerd in zijn carrière. Hij praat ook Frans, wat positief is voor zijn integratie", besloot de Albanese Kosovaar.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA