Exclusief voor abonnees

Rodyse Munienge, Kompany’s beste vriend én persoonlijke assistent: “Hij heeft een paar keer geknokt om op ons pleintje te kunnen blijven”

BELGAIMAGE
Zijn officiële titel bij Anderlecht is personal assistant van speler-manager Vincent Kompany. Maar eigenlijk is Rodyse Munienge (33) de boezemvriend van de Rode Duivel - al sinds ze kleine jongens waren in Toren 35 van de Noordwijk in Brussel. 

Rodyse Munienge was een opvallende verschijning, maandag op het trainingsveld van Anderlecht. Terwijl een groepje mannen – hoofdcoach Simon Davies en zijn assistent-coaches Pär Zetterberg, Jonas De Roeck, Karim Belhocini en Floribert Ngalula, allemaal mannen die voetbal ademen en uitstralen – de eerste oefenstonde van paars-wit in goede banen leidde, stond hij toe te kijken, de handen in de zakken van zijn donkerblauwe Joma-trui die nogal opvallend rond zijn buik spande. Hij lachte en grapte weleens met Ngalula, want de twee zijn oude bekenden. De ex-paracommando is de persoonlijke assistent van Vincent Kompany. «Hij doet vanalles voor Vincent, al jàren: Rodyse is de bodyguard van Vincent, zijn chauffeur, zijn manusje-van-alles», zegt Pierre Kompany, behalve vader van Vincent ook burgemeester van Ganshoren. «Het is zo gegroeid, want Vincent had, zoals zoveel voetballers op het hoogste niveau, iemand nodig die hij volledig kon vertrouwen en die ervoor kon zorgen dat hij zich enkel op zijn sport moest concentreren. Dat is dus Rodyse geworden – Vincents eerste en oudste vriend.»

Rodyse Munienge (midden) op het trainingsveld van Anderlecht.
Photo News Rodyse Munienge (midden) op het trainingsveld van Anderlecht.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Janneke Alsberg

  mooi Vincet, trouw zijn aan je vrienden. Jij weet wat je aan je vriend hebt.

 • François Nuyts

  En zo lijkt Anderlecht nu meer op een Caféploegske dan op een profploeg . Goed bezig . Ik vraag mij af wat die man op het trainingsveld komt doen zelfs . Ha ja , het is de persoonlijke beschermer van Vincent natuurlijk ...

 • Eddy Alfons Utens

  Jongens nen trainer met een bodyguard, diene gast denkt dat hij ik weet nie wie is zeker, ik heb altijd wel achter de meeste clubs gestaan als ze europees de wei opstapte, maar nu hoop ik echt dat ze volgend jaar zelf POI niet halen, wa een arrogant manneke zeg.

 • frans de vroede

  mooi zoals hij denkt , maar hier heb ik toch vragen bij heeft hij genoeg kennis van prof voetbal . er bij zeggen ik heb geen kennis over deze persoon.

 • Tom Caers

  Idd Lars,Vince the prince is een voorbeeld voor allen. Zijn vader mag heel trots op hem zijn. Zo down to earth die kerel,geen showkes,prachtig gewoon.