Retour Vanden Borre duurt 43 minuten, RSCA speelt gelijk tegen Livingston (1-1)

BELGA
In de problemen kwam hij niet. Anthony Vanden Borre heeft tegen Livingston (1-1) zijn eerste wedstrijd met de A-kern afgewerkt. Na 43 minuten haalde Vercauteren hem naar de kant.

Gezien de bijtende koude waren er niet zó veel fans, maar wie toch naar de Pinatar Arena was afgezakt, deed dat zeker voor Anthony Vanden Borre. Hij maakte zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer naar de A-kern. Vanden Borre oogde fit, al speelde hij nog niet zoals hij dat zou moeten kunnen. Dat is enigszins logisch: hij mist ritme. Dat zag ook Vincent Kompany, de ‘inspirator’ zat op de bank naast Vercauteren.

Photo News

Kemar Roofe kwam niet in actie niet tegen Lugano (2-1-winst) wegens een opspelende kuit, tegen Livingston deed hij wel mee. Na drie kwartier moest hij evenwel de strijd staken. Anderlecht moet hopen dat Roofe de komende weken blessurevrij blijft, hij is de enige échte spits in de selectie. Bakkali verving Roofe, hij maakte zijn rentree na een knie-operatie en gaf een gedreven en scherpe indruk. Zo trof hij de paal.

De oefenpartij op zich was niet echt een aangenaam kijkstuk. Er waren veel duels, weinig kansen. De Schotten kwamen op voorsprong na balverlies van Kana, na een goeie individuele actie van Saelemaekers maakte Adzic de gelijkmaker (1-1). Vlap liet daarna de mogelijkheid liggen om Anderlecht de zege te schenken.

BELGA

Morgen vliegt RSCA terug naar België. De eerste competitiematch na de winterbreak is tegen leider Club Brugge.

ANDERLECHT: Didillon; Vanden Borre (43’ Makarenko), Kana, Cobbaut, Dewaele; Zulj (71’ Lutonda), Trebel (61’ Ait El Hadj), Vlap; Saelemaekers, Roofe (46’ Bakkali), Adzic

DOELPUNTEN: 51’ Dykes (0-1), 55’ Adzic (1-1)

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Natacha Verpoort

  Livingston FC is een Schotse voetbalclub uit Livingston in West Lothian. Zij werd in 1995 opgericht WAAUW wat een waarde meter! Je kan zowel tegen FC Blankenberge gaan spelen! Maar ja het gaat erom dan ze nog een kunnen winnen of gelijk spelen hé want op 19 januari weten ze dat ze hard de boot zullen ingaan!

 • Polutnik Ronald

  Coucke maakt zich toch geen zorgen , en op financieel vlak staan ze sterk als vzw. Politiek getind.

 • jean pierre Tibermont

  Met andere woorden VDB zal eerst in orde zijn voor play off 2 !

 • alfons moons

  Geweldige coaching van KPNY, schitterende spelstijl, uitstekende vervangingen, ongelooflijke zithouding van Kompany op de bank, kortom weergaloos ! Zo goed ? Dit mag waarschjnlijk wel verschijnen. Maar o wee als je correct bent !

 • jos jansen

  Wordt Anderlecht een veteranen ploeg of wat?