Exclusief voor abonnees

RECONSTRUCTIE. Het begon allemaal met een romantische sms: hoe Vandenhaute en Van Eetvelt bij Anderlecht belandden

Vandenhaute en Van Eetvelt.
Joel Hoylaerts / Photonews Vandenhaute en Van Eetvelt.
Anderlecht is goed op weg om de enige club ter wereld te worden die meer wissels aan de top doorvoert dan in zijn spelerskern. Karel Van Eetvelt, vroeger van UNIZO en tot gisteren CEO van Febelfin, wordt de nieuwe grote baas. En Wouter Vandenhaute, die twee jaar geleden nog met Coucke vocht voor de aandelen van Anderlecht, wordt diens adviseur. Het begon allemaal met een bijna romantische sms.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • hedwig beernaert

  Wanbeheer van het management en gebrek aan kwaliteit en mentaliteit van de spelers zijn de 2 belangrijkste elementen van de ondergang van het huidige Anderlecht.

 • Rudy Willemse

  Er is veel te veel aandacht voor bestuurders en directieleden. Dit kost veel geld om nog te zwijgen van al de ontslagvergoedingen. Een voetbalploeg heeft in de eerste plaats goede spelers nodig op alle posities die bovendien fit zijn. We gaan nu bv de terugronde in met 1 spits die bovendien niet fit is. Dit wordt een probleem op verschillende posities. De achterstand op de andere ploegen is zeer groot op dit gebied.

 • Jan Dhooghe

  Het zal met benieuwen of een old boys clubje van ons kent ons managers het antwoord is op de problemen bij Anderlecht. Allemaal vriendjes van Coucke, als een koning die zich omringt met ja-knikkers. Het runnen van de zaken bij Anderlecht is niet het grote probleem, maar wel het sportieve: scouting, ontwikkeling van talent, voetbalvisie, doelgericht aankopen, .... Niets waar deze nieuwe Couckjes iets van afweten.

 • Karel Van Beeck

  Is het al een koppel na 1 romantische sms?

 • Geert Landsman

  Wie betaald die clubs? De burger die er niets mee te maken heeft. Stop met subsidies aan profclubs!