Portret Anderlecht-aanwinst Chadli: vaak tegenslag, nooit opgegeven

Photo News
Anderlecht huurt met Nacer Chadli een Rode Duivel die in zijn loopbaan niks cadeau gekregen heeft. Een portretje.

België-Japan op het voorbije WK in Rusland. Nadat Japan op een 0-2-voorsprong is gekomen, komen de Rode Duivels alsnog langszij: 2-2. Terwijl iedereen zich opmaakt voor verlengingen, krijgt Japan een hoekschop. Thibaut Courtois onderschept, geeft mee met Kevin De Bruyne, die op rechts Thomas Meunier vindt. Diens voorzet laat Romelu Lukaku slim lopen, Nacer Chadli scoort: 3-2. Een historisch doelpunt voor ons voetbal.

Photo News

In de dagen die volgen, gaat Chadli met alle aandacht lopen, maar wat velen vergeten, is dat de middenvelder dan al even op een zijspoor zit op clubniveau. Bij West Brom haalt hij niet zijn niveau van bij Tottenham, mede door blessureleed, waardoor hij vaak invaller is. Na het WK verandert die situatie niet: finaal is een exit naar AS Monaco de beste oplossing. Alleen… Ook in Frankrijk wil het maar niet lukken.

Chadli is er evenwel het type niet naar om dan op te geven. Heeft-ie in zijn carrière nooit gedaan. In 2006, als Standard hem laat gaan uit zijn jeugdopleiding, denkt hij wel even aan stoppen, maar hij bijt door en trekt naar Nederland. Via MVV gaat het naar AGOVV, waar hij als ‘Kaliffa’ meetraint - zo veel schrik heeft de club om hem kwijt te raken. Na één drie jaar is hij ook weg: Twente koopt hem voor de neus van RSCA.

BELGA

De rest van het verhaal is bekend: bij Tottenham kent hij zijn ups en downs, maar Chadli speelt er wel vaker dan niet. In zijn laatste seizoen is het evenwel omgekeerd - hij mist zo ook het EK in Frankrijk -, waardoor hij voor de recordsom van 13 miljoen euro naar West Brom trekt. In de West Midlands is zijn start geweldig, nadien valt hij terug door kwaaltjes. Alsof dat niet erg genoeg is, degradeert West Brom ook.

AS Monaco is vervolgens evenmin een voltreffer, Michael Verschueren, Marc Coucke en Kompany hopen dat Chadli in Brussel wel weer de fantastische speler van voorheen wordt. Ach, zelfs als dat niet ten volle lukt, is hij nóg een meerwaarde voor de Belgische competitie. Op het veld - over zijn kwaliteiten bestaat geen discussie - en ernaast. Chadli is welopgevoed en sympathiek. Een gentleman, of het nu slecht loopt of niet.

Photo News

De carrière van Nacer Chadli tot dusver:

AGOVV Apeldoorn (2007-2010) | 95 wedstrijden - 29 goals - 20 assists

Twente (2010-2013) | 123 wedstrijden - 40 goals - 26 assists

Tottenham (2013-2016) | 119 wedstrijden - 25 goals - 16 assists

West Bromwich (2016-2018) | 38 wedstrijden - 6 goals - 5 assists

AS Monaco (2018-2019) | 22 wedstrijden - geen goals/assists

Photo News
photo_news
photo_news23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  In principe goeie transfer. Maar gaat het lukken. Van Chadli weten we niet veel meer, zelfs zijn WK was matig, ondanks die goal (intikker). En dan komt hij bij RSCA nog in los zand terecht.

 • eric debanne

  Voor België mss nog een meerwaarde ... En voor paars-wit ...! Bij de rode duivels heeft zijn plaats niet meer ...Tielemans is stukken beter !

 • Bart Karmel

  Bij de concurrentie zitten ze duidelijk met een ei in hun broek! Wat bij RSCA aan het groeien is, baart hen duidelijk zorgen. Zoveel tijd en energie om wat komt te onderdrukken. Niets kan RSCA tegenhouden. Hoeveel Duivels spelen nu bij RSCA, of omgekeerd, hoeveel RSCA'ers (of achtergrond) spelen nu bij de RD, top in de wereldrangshikking?? Juist ja! COYM!

 • Leo Marien

  Aan de reacties te zien is het mij wel duidelijk waarom er zo weinig ondernemers zijn in ons land. Zij zien gelukkig het positieve in de mens en willen zo verbeteringen aanbrengen om de top te bereiken. Anderlecht is bezig met een transformatie en dat kost tijd, energie en geld. Zij werken met een mix van talent, jonge gasten van hier en ervaring, de basis voor succes. En dit komt niet van een Anderlecht supporter.

 • Dirk Van der Weeën

  Inderdaad Van Roy 7 milj + bonussen maar dat is wel voor een topper he,het verschil is dat ze bij Club nog spelers kunnen kopen en contract geven voor 5 jaar.Bij uw ploegje moeten ze gaan huren en nog liefst voor 1 jaar want meer kunnen ze zich niet meer permiteren. @ Bianca veel geld heeft Coucke anders nog niet op tafel gelegd he,het zijn er allemaal uit de kringloopwinkel.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00