Plots is Heins glas weer halfvol: de hemel klaart op boven Anderlecht na 7 goals in 2 wedstrijden

De spelersgroep wil geaaid worden, dus benadrukt Vanhaezebrouck het positieve én kijkt hij weer omhoog in de rangschikking.
Photo News De spelersgroep wil geaaid worden, dus benadrukt Vanhaezebrouck het positieve én kijkt hij weer omhoog in de rangschikking.
Toen de Sporza-radioverslaggever aan Vanhaezebrouck stoutmoedig vroeg of Club Brugge nog in te halen was, hadden wij gedacht dat Hein eens goed zou lachen. Maar neen. Twee opeenvolgende zeges, zeven goals, én een kleedkamer die hem vraagt om liever een positief verhaaltje te vertellen, maken dat Vanhaezebrouck zaterdag zijn pint alweer (half)vol goot.

Always Look on the Bright Side of life.

Anderlecht speelde aan de Gaverbeek aan de bal één helft (zeer) goed en één helft (zeer) slecht - voor hetzelfde geld had de thuisploeg in de slotfase nog 3-3 gelijkgemaakt -, maar Hein Vanhaezebrouck benadrukte na afloop vooral het optimisme.

"Sinds we de trainer hebben gevraagd om minder negatief te zijn in de pers, is mijn communicatie met de trainer beter", vertelde Uros Spajic zaterdag in enkele Franstalige kranten.

De spelersgroep wil geaaid worden. We zullen zien hoe lang Vanhaezebrouck het volhoudt: "Ik zie weer positieve punten." Spajic zal goed slapen. Wordt hij zo ook niet geconfronteerd met de vaststelling dat hij en zijn maats vijf goals slikten in twee wedstrijden... Op de tonen van Monty Python stapt Anderlecht richting het paasweekend en de start van play-off 1.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Davy Van LAecke

  2 keer gewonnen tegen Janneke en mieke en HIJ is weer de besten. Jongens toch, wat een ego.

 • Pelkmans Erik

  Ah Hein toch, je ploeg afbreken welke trainer doet dit nu ? Met de armen staan zwaaien .... de verlossing is nabij!

 • marc castermans

  Wishfull thinking Didier Briglia, in deze uitermate zwakke competitie wint niet steeds de minst zwakke.

 • Louis Meeus

  Alles kan nog in de play-offs.

 • Frans Peeters

  Scheidsrechterbaas Verbiest zal zijn reffs wel de les opleggen om Anderlecht geschenken te geven, dat was ten tijde van Polle (gazon) Van Himst al zo en is nooit verandert.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00