Play-off 1 weer wat verder weg: piepjong Anderlecht boekt tegen Charleroi al zesde scoreloos gelijkspel van het seizoen

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
0
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
Een piepjong Anderlecht heeft opnieuw niet kunnen winnen. Zonder Kompany, Sandler en ook Chadli kwam paars-wit opnieuw niet verder dan 0-0, het vierde scoreloos gelijkspel thuis, het zesde al in deze competitie.

Met Belhocine, Massimo Bruno en Ryota Morioka heeft Charleroi een trainer en twee spelers met een Anderlecht-verleden in de rangen. Alle drie lagen ze gebrand het ongelijk van hun ex-werkgever te bewijzen maar vooral, Charleroi wilde zijn top-6 positie verstevigen. Voor de match stond Charleroi met Belhocine vierde, Anderlecht met Kompany-Vercauteren 11de...

Photo News

En de basisopstelling van Anderlecht moet de (punten)ambities van Belhocine nòg hebben aangescherpt. Geen Kompany, dat was geweten, maar ook geen Sandler en Chadli in de selectie. In de plaats daarvan drie 17-jarigen en een piepjong elftal. De enige ervaring in de Anderlecht-selectie zat op de bank: Adrien Trebel, naast Vlap en Zulj. Gedurfd maar ook het bewijs dat ‘The Process’ niét dood is. Het paars-witte publiek was 90 minuten vergevingsgezind...

Wat te zeggen van die eerste helft? Er zat nauwelijks tempo in de wedstrijd en de kansen waren op één hand te tellen. Bij Anderlecht was het gebrek aan creativiteit schrijnend, Charleroi kon evenmin dreigen omdat het centraal achterin bij Anderlecht, met een positioneel zeer sterke Kana (17) en een sobere Cobbaut (22), goed dicht zat. Eén keer waren de Zebra’s er wél héél dichtbij: een voorzet van Gholizadeh werd in extremis gepareerd door Luckassen, voor een aanstormende Fall. Was Anderlecht, na Mechelen, Waasland-Beveren en Kortrijk, op weg naar zijn vierde scoreloos gelijke spel thuis?

Photo News

Nauwelijks beterschap in het spel na de rust. Wel meer kansen omdat de ruimtes groter werden. Anderlecht kende 5 sterke minuten even voorbij het uur maar lang duurde het niet en een doelpunt leverde het niet op. Bruno dreigde aan de overkant maar zijn schot werd afgeblokt door... de dubbele meter van ploegmaat Nicholson.

In blessuretijd voerde Vercauteren nog twee wissels door, het bewijs dat Anderlecht niet eens ontevreden was met het punt(je) thuis. Vercauteren koos eieren voor zijn geld, niet eens onbegrijpelijk met deze ploeg.

BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jammy cappon

  Er was meer te zien in het rusthuis waar mijn opa zit dan gedurende gans de match RSCA- Charleroi. Die ouwe knakkers van het rusthuis doen nog inspanningen, hebben inzet.

 • Carlos Simonis

  Wedstrijd helemaal gezien. De jeugd heeft zich kapot gewerkt om een goed resultaat te behalen. Terechte uitslag, al was de wedstrijd voor een nutrale toeschouwer wel zeer matig.

 • Jean Gobin

  piepjong ..omdat ze van geen hout pijlen weten te maken ...eens zien wat er overblijft na dit seizoen van dat piepjong ..geen top materiaal als het even meezit kunnen er enkele hun brood verdienen met voetballen voor het gros zal het een bijverdienste worden ..

 • Frederik Janssens

  Ronny Populier, doe niet belachelijk, het probleem van RSCA zijn juist de jonkies. Ze zijn veel te jong. Het is nu wel bewezen dat ze het niet kunnen. Project van Kompany moet eindelijk doodverklaard worden en meer oudere, ervaren spelers id ploeg met een of twee jonkies. Ze zouden beter spelers als Makarenko, Chipciu en Saief die nooit mogen meedoen en die ze willen verkopen opstellen. Die zijn ouder en meer ervaren. Haal eindelijk eens die kleuters vh veld.

 • Baldr VanHoek

  Er is weinig realisme... waarom zou het verder weg zijn? Charleroi is een counterploeg maar speelt geen voetbal maar haalt wel de punten. Los van dit resultaat kan het zomaar zijn dat 42 punten volstaat. Het wordt zeer interessant omdat anderlecht sowieso 5 punten meer had kunnen hebben als je terug kijkt. en.. ze staan er nu zes punten van zesde plaats. Eens zien welke uilskuikens denken het spannend te vinden na speeldag 30.