Percy Tau gearriveerd in Brussel: Anderlecht huurt ex-Club Brugge-spits van Brighton & Hove Albion

Joel Hoylaerts/Photo News
In kannen en kruiken. Anderlecht huurt Percy Tau (zonder aankoopoptie) van Brighton & Hove Albion. De 26-jarige Zuid-Afrikaan, die vanochtend aankwam in Brussel, speelde vorig seizoen nog op uitleenbasis bij... Club Brugge.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Percy Tau landde vanochtend op Zaventem - het kostte Anderlecht veel moeite om hem vanuit Zuid-Afrika in België te krijgen. Paars-wit huurt de aanvaller van Brighton & Hove Albion, zonder aankoopoptie. Tau wilde na de landing geen commentaar kwijt en probeerde ook wat zijn gezicht te verbergen (zie beelden hierboven).

Tau naar het Lotto Park, da’s een hoogst opmerkelijke deal, aangezien de Zuid-Afrikaan vorig seizoen nog bij de rivaal uit Brugge voetbalde. Daar was zijn start verbluffend, maar nadien zakte hij weg. Uiteindelijk klokte Tau af op drie competitiedoelpunten bij blauw-zwart. De landskampioen besloot dan ook om geen pogingen te ondernemen om hem te houden. Nochtans leverde Tau wel veel ‘fans’ uit zijn thuisland op: de sociale media op Jan Breydel ­ontploften telkens er een post over ‘The Lion of Judah’ was.

Anderlecht ziet in Tau wel een versterking. Met zijn frivole spel hopen ze bij paars-wit dat hij de supportersharten kan veroveren. Wat ook in het voordeel van Tau spreekt, is het feit dat hij voorin op de drie posities uit de voeten kan. Zelfs als nummer ­negen kan hij een meerwaarde zijn, waar er binnen Anderlecht toch wat vraagtekens zijn.

Lees ook: 

Anderlecht strikt definitief Mykha, meer dan een notoire kaartenpakker: “Hij had ook opties in G5-competities” (+)

De voorbereiding van Anderlecht zit erop na nederlaag in Lille: “RSCA heeft een basiself en… een spitsenprobleem”

Ex-coach verwacht dat Tau zéker kan slagen bij Anderlecht: “Hij kan er echt ontploffen” (+)

Gilles De Bilde kritisch over Tau en Anderlecht: “Het verbaast mij, hij is niet de versterking waar je op zit te wachten”

rv/Photo News
Joel Hoylaerts/Photo News
Joel Hoylaerts/Photo News
Joel Hoylaerts/Photo News
Joel Hoylaerts/Photo News
BELGA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Van Petegem

  Frankie Albert Goethals, het is te hopen, achtste in het klassemant.Veel goals zijn er daar vorig seizoen niet gemaakt.

 • Jan Rodrigus

  blij dat die bij brugge weg is :) en nog beter dat hij naar anderlecht is, kan hij daar verder saboteren

 • Frankie Albert Goethals

  Nu kan hij eens bij een echte Belgische topploeg spelen. Wedden dat hij meer goals maakt bij Anderlecht dan bij Brugge?

 • Ludwig Janssens

  Eindelijk eens een treffelijke transfer gedaan. Tau is een goede speler. Door clement weggepest bij brugge. Daar hebben zij nu reeds spijt van denk ik,na de belabberde wedstrijd van zaterdag. Hun pseudosterren hebben het zeker ook niet geklaard. Brugge zal mogen blij zijn als zij de play-offs met vier halen komend seizoen. Enkele ploegen hebben zich goed ingekocht,waaronder gent en antwerp. Ook genk. Het zal knokken worden voor fcb.

 • Kato De Cock

  Als je hem goed managed, is dit voor elke club een meerwaarde. En in vorm een leuke speler om te zien spelen. Goede transfer!