Paars-wit rekent zich rijk(er): CL-campagne bracht 14,3 miljoen op

PHOTO_NEWS
Nooit eerder verdiende een Belgische club zo veel geld aan een Champions League-campagne als Anderlecht dit seizoen: 14,3 miljoen euro bruto. Manager Herman Van Holsbeeck tempert de euforie: "Het overgrote deel gaat naar de spelers."

Alleen al door de kwalificatie voor de groepsfase verdiende paars-wit dit seizoen 8,6 miljoen euro. Daarbij kwam nog 2,5 miljoen voor de zes punten en aan het einde van de rit zowat 3,2 miljoen euro van de televisie. En dan is de ticketverkoop, goed voor ongeveer 2,5 miljoen euro, niet eens opgenomen in de berekeningen.

"Maar je mag je er niet op blindstaren", waarschuwt manager Herman Van Holsbeeck. "Dat zijn alleen de brutobedragen. Vorig seizoen hebben we al een flinke kampioenenpremie uitgedeeld. En van de 2,5 miljoen euro die we krijgen voor onze zege en drie gelijke spelen, gaat het overgrote deel ook naar de spelers."

Over exacte cijfers praten ze liever niet in het Vanden Stockstadion, maar natuurlijk houdt Anderlecht nog een aardig appeltje voor de dorst over. "En dat was ook nodig", zo vertelt Van Holsbeeck. "In de periode van Mbokani, Jovanovic en Biglia hebben we een paar jaar boven onze stand geleefd wat transferprijzen en salarissen betreft. Nu is onze situatie veel gezonder."