Paars-wit investeert extra in jeugd: “Ze begrijpen steeds meer dat ze niet op hun vijftiende moeten vertrekken”

Photo News
Met de intrede van Vincent Kompany - het stichtend voorbeeld van een jong Brussels talent dat uitgroeide tot een absolute wereldvoetballer - wil Anderlecht extra investeren in de eigen jeugdopleiding. Het budget wordt met meer dan twintig procent verhoogd, Belfius wordt de nieuwe partner van Neerpede. Het jeugdcomplex zal voortaan de ‘RSCA Belfius Academy’ heten.  

“Het is geen toeval dat we op de academie hebben afgesproken voor de presentatie van Kompany”, klonk het bij Marc Coucke, die vervolgens het doel van de ‘RSCA Belfius Academy’ voorstelde. “Een jaar geleden, bij mijn persconferentie na de overname, ging het al meteen over de jeugd. Toen konden we al meteen aankondigen dat een twaalftal jeugdspelers een contract kregen. Yari Verschaeren was een van hen. Nu zijn we een jaar verder en na zijn prachtige goal op het EK U21 kent gans Europa Verschaeren. ‘In youth we thrust’, dat is voor ons niet alleen een slogan. Dat zetten we elke dag in de cultuur van RSCA. Enkele jaren geleden waren 90 procent van de spelers getransfereerd naar Anderlecht, nu willen we naar een evenwicht: fifty-fifty.” 

“We willen het liefst dat onze jeugdspelers hier hun eerste successen boeken”, vervolgde de voorzitter. “Daarna kunnen ze dan ambassadeur worden van de club als ze in het buitenland spelen. Dat kan, Vincent Kompany is daar hét voorbeeld van. De talenten die we in onze club hebben zijn heel straf en we beginnen te zien dat de jonge spelers steeds beter begrijpen dat het niet noodzakelijk nodig is om op hun vijftiende te vertrekken.” 

Sportief directeur Michael Verschueren en hoofd opleiding Jean Kindermans openden de ‘RSCA Belfius Academy’ plechtig. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stef Geentjens

    De BNP Paribas Fortis acedemie zou als jarenlange hoofdsponser veel gepaster zijn geweest, nu lopen ze daar rond op de RSCA Belfius Academy met int groot BNP Paribas Fortis op hun shirt's! En dat Fortis daar mee akkoord ga snap ik al helemaal ni?

  • Marc De Vos

    Kompany is een uitzonderlijk talent dat om de halve eeuw eens voorkomt en die kan je niet vergelijken met de huidige talenten.