Oplossingen voor Anderlecht? Deense clubs polsen bij entourage Sanneh, Saief wellicht definitief naar Polen, ADO toont interesse in Adzic

Bubacarr Sanneh op training bij Anderlecht vorig seizoen.
Photo News Bubacarr Sanneh op training bij Anderlecht vorig seizoen.
Het bemoeilijkt het dossier. Bubacarr Sanneh (25) zou liefst in de Belgische competitie (of één van de buurlanden) actief blijven, omdat hij recent vader is geworden, maar voorlopig is er weinig tot geen interesse voor de Gambiaan van Anderlecht. 

Het helpt daarbij niet dat Sanneh vorig seizoen bij Göztepe in Turkije en KV Oostende aan slechts vijf wedstrijden kwam. Daarnaast is het in het voetbal algemeen geweten dat hij jaarlijks 800.000 euro verdient, wat voor een middenmoter in de Jupiler Pro League niet haalbaar is voor een verdediger. Vanuit het verre buitenland is er overigens wel belangstelling voor Sanneh. 

Verschillende Deense eersteklassers hebben bij zijn entourage gepolst, Pafos FC uit Cyprus deed zelfs een voorstel om de speler te lenen, maar dat was voor RSCA onbespreekbaar. In tegenstelling tot het verleden is Anderlecht wel bereid om Sanneh te laten gaan conform zijn huidige marktwaarde. En da’s ongeveer... gratis. Twee seizoenen geleden betaalde paars-wit nog acht miljoen euro.

Blijft Saief in Polen?

Vincent Kompany en Frank Vercauteren rekenen niet op Sanneh en hebben hem dat ook laten weten. De speler mag zelfs niet meetrainen met de A-kern. De kans is overigens reëel dat Kenny Saief (26) in Polen blijft voetballen. Lechia Gdansk onderhandelt met Anderlecht over een transfer, zo bevestigde de Poolse club. Saief speelde de laatste maanden op uitleenbasis bij Gdansk, waar hij in elf competitiewedstrijden één keer scoorde. Bij Anderlecht heeft Saief geen toekomst, hij onderhoudt er momenteel zijn conditie bij de beloften. 

Kenny Saief bij  Legia Gdansk.
Twitter @LegiaGdanskSA Kenny Saief bij Legia Gdansk.

ADO Den Haag wil Adzic 

Anderlecht praat met ADO Den Haag over Luka Adzic (21). De Nederlandse eersteklasser wil de Serviër huren, zoals vorig seizoen Emmen dat al deed. Adzic past niet in de plannen op Anderlecht. Op speeldag 1 haalde hij zelfs de selectie niet.

Luka Adzic (links) met Peter Zulj.
Photo News Luka Adzic (links) met Peter Zulj.

Lees ook: 

Uitverkoop bij Anderlecht is begonnen: ook Gerkens weg, maar het zware werk komt nog
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • françois troch

    Er zijn er veel die niet passen bij Anderlecht en sommigen passen dan blijkbaar wel en die weinig of niets laten zien

  • Leo Hoes

    Als ge 800 000 per jaar al onbetaalbaar vindt, wat gaat ge dan doen met 7,5 miljoen van Vincent ?

  • Ludwig Janssens

    Zij geraken hun "talenten" aan de straatstenen niet kwijt. Van goede scouting gesproken.