Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal ziet hoe Anderlecht nog met zichzelf worstelt: “Op alle niveaus te veel koks in de keuken”

PN/rv
De transfermercato zit erop. Als er één conclusie te trekken is, dan wel dat Club Brugge -en niet langer Anderlecht- de slagvaardigste van de klas is. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert ziet dat Anderlecht ook nu nog altijd zoekende is.

Orange Is the New Black. Club Brugge is het nieuwe Anderlecht. Zij zijn de Belgische marktleider geworden óp het veld en ernaast. Het dossier van Mbaye Diagne is daarbij symbolisch voor de machtsverschuiving in ons voetbal. ‘Iedereen komt als je Anderlecht roept’ is passé. 

Photo News

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  Het domste dat Anderlecht ooit gedaan heeft was verkopen aan een voetbaljongentje Coucke. Dat jongentje kan “veel” geld hebben maar “voetbalhersenen anno 2019” heeft hij niet. Hij denkt dat voetbal gelijkaardig is aan zijn pillencommercie maar dat is totaal verkeerd en zijn loopjongentje is nog veel te groen in de voetbalwereld !

 • Freddy Madou

  Maak van Brugge geen wereldploeg, ze winnen nu steeds met de hakken over de sloot, een topploeg kan je dat niet noemen, hoelang is het geleden wanneer we nog wervelend voetbal gezien hebben van Club Brugge, voor mij gaan ze voor de Africa Cup, je moet al je bril beginnen opzetten om nog een blanke te zien spelen, waar zit de eigen jeugd, en in Anderlecht zijn ze Coucke zijn koeken aan het opeten,daar lopen er nog veel rond die denken dat ze iets te zeggen hebben, 3/4 daarvan buiten bonjouren.

 • Johan Beukelaers

  @rik cappelle, beter een snackbar-kok a la Verscheuren dan de topper van alle fraudeurs Verhaeghe aan het roer. Of denk je dat hij het in Brugge anders doet dan in zijn bedrijf waar hij met omkoperij een site in Vilvoorde probeerde recht te zetten, of de Heizel in zijn macht te krijgen. De pers heeft hij in zijn macht, maar voor de rest. Trouwens vorig jaar ging club toch ook los kampioen spelen, maar wie werd uiteindelijk kampioen. Ah ja Genk, maar dat was met de hulp van de VAR zeker

 • Johan Beukelaers

  Heet Club de VAR dan ook omgekocht gezien het buitenspeldoelpunt niet is afgekeurd? En dan hoor je de boerenbazen niet klagen hoor. Los daarvan ben ik blij dat een Belgische ploeg CL speelt. Maar ja voor de boeren is er maar 1 ploeg goed en al de rest zijn bedriegers. Tja, wie heeft er eigenlijk wie bedrogen in de deal met Diagne. I rest my case.

 • joseph Leysen

  Vergeet niet dat voetbal alles snel kan veranderen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00