Exclusief voor abonnees

Onze Anderlecht-watcher ziet hoe Vanhaezebrouck het gehad heeft: “Te lang heb ik sommigen verdedigd”

BELGA
Het krediet is op. Andermaal voelde Hein Vanhaezebrouck zich in de steek gelaten door zijn team. Anderlecht is de weg kwijt.

Alle respect voor Olivier Deschacht, maar zou dat applaus van het Astridpark na zijn 0-1 echt voor hém geweest zijn? Was het niet ­eerder een spreekwoordelijke ­middelvinger richting eigen team? De ­supporters zijn het beu — wat een tristesse. Bah, Anderlecht.

Niet zo heel lang geleden was paars een fiere kleur om dragen en was Deschacht een schaduwfiguur. ­Tijden veranderen.

Hein Vanhaezebroucks discours eveneens. Was hij aanvankelijk de eerste om zijn spelersgroep uit de wind te zetten, dan sluit hij zich nu aan bij de achterban — ‘shame on you’. “Sommigen ontlopen hun verantwoordelijkheid. Ze hebben schrik. Pfff.”

Vanhaezebrouck en Ivan Santini, invaller tegen Lokeren.
BELGA Vanhaezebrouck en Ivan Santini, invaller tegen Lokeren.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rony Bekaert

  @Werner Van Crombrugghe , hij heeft blijkbaar een goede makelaar , die een contract afgedwongen heeft met een stevige opstapvergoeding . Mr Coucke zal eens op gevangenisbezoek moeten gaan , of er soms niets te regelen valt , een leeg doosje van een luxehorloge kan misschien iets forceren ?

 • Danny De Ruelle

  Hans Van Aken, naar mijn gevoel de beste Belgische speler in de JPL, maar heb hem zien spelen bij de RD en dan zie je zijn tekortkomingen om het bij een grote club te kunnen waar maken, en begrijp me niet verkeerd alle respect voor Hans maar het niveau van de JPL is in vergelijking met de top clubs in Europa van Provinciale klasse, dus J.P.Tibermont slaat de nagel op de kop.

 • Peter Debrouwer

  Vandaar dat hij week na week de zwaksten blijft opstellen. Dit om niet te moeten toegeven dat hij verkeerde spelers naar anderlecht liet komen ! Mij niet gelaten. Doe zo voort Heintje. Hoop dat Coucke het “vertrouwen” in je zal behouden!

 • Werner Van Crombrugghe

  Hoe komt het dat HVH zoveel krediet krijgt bij Anderlecht? In Genk had hij al veel sneller zijn C4 remember!!!!!

 • Robert De Meulder

  Jonge belgische spelers haken af op 17 -18 jarige leeftijd daar het onmogelijk is om in eerste ploeg te geraken.Clubleiders gaan liever bij malafide makelaars buitenlandse knoeiers halen I.P.V eigen jeugd te laten doorstromen.