Ons rapport: pak RSCA-spelers gebuisd, Teodorczyk op kop

photo_news
Anderlecht bakte er vanavond tegen Celtic zo goed als niks van en leed een zware 0-3-nederlaag. Dat vertaalt zich ook in ons rapport: een pak spelers krijgen een (dikke) buis, Lukasz Teodorczyk op kop.

BOECKX 5
Frustrerende avond. Kon zich niet onderscheiden - er was amper werk -, maar werd wel drie keer geklopt. Kon wel beter doen bij Roberts' goal.

CHIPCIU 4
Geeft al het hele seizoen een lusteloze indruk, dus ook tegen Celtic. Is geen rechtsachter en kon/wilde dat niet wegsteken.

SPAJIC 4
Kreeg minutenlang verzorging na een tik, beet door, maar gaf geen rugdekking bij de 0-1. Liet zich dan tóch vervangen. Had dat beter meteen gedaan.

DENDONCKER 4
Had véél nuttiger kunnen zijn één rij hoger. Dat neemt niet weg dat hij centraal achterin niet goed was. Zonde.

DESCHACHT 3
Ongelukkig. Stond te slapen bij het eerste tegendoelpunt en lag met een slechte hakbal aan de basis van 0-2. Nooit op het niveau van de voorbije weken.

APPIAH 5
In moeilijke omstandigheden - tegen zijn voet op links - degelijk. Alleen: zijn voorzetten blijven dramatisch, zo bleek opnieuw.

TREBEL 4
Zoals we hem kennen. Deed alles aan 200 procent, maar kan dat tempo niet combineren met foutloos voetbal. Wel nuttig in de recuperatie.

GERKENS 6
Startte complexloos, met enkele goeie openingen, maar zakte nadien weg met de ploeg. Had wel nog één opflakkering: zijn knappe knal verdiende beter.

HANNI 5
Als er al eens gevaar was, lag hij, in niet eens zijn beste match, aan de basis. Zijn afstandsschoten misten - tot drie keer toe - efficiëntie.

TEODORCZYK 2
Lag meer op de grond dan dat hij rechtstond. Liep bovendien vaak buitenspel en verloor elk kopduel. Zeer, zeer, zeer slap.

ONYEKURU 3
Telkens als hij aan de bal was, kreeg je het gevoel dat er iets te gebeuren stond. Dat kwam er echter nooit uit. Moet meer brengen.

VERVANGINGEN:
KARA 5
Was, zonder wedstrijdritme, niet slechter dan de rest - veelzeggend. Kopte een zeldzame mogelijkheid over.

STANCIU 5
Speelde tenminste met goesting, maar het was ondankbaar om deze scheve situatie recht te trekken. Zal de samenvatting van de UEFA niet halen.

BRUNO 5
Denken dat híj het tij zou keren, was als denken dat de aarde plat is. Deed desondanks zijn best - meer kun je niet vragen.