Onderhandelingen tussen Newcastle en RSCA over Sels naderen einde

Matz Sels.
Photo News Matz Sels.
Matz Sels (26) staat een stap dichter bij een definitieve transfer naar Anderlecht. De onderhandelingen met Newcastle gaan de goeie richting uit.

Een mondeling akkoord tussen Matz Sels en Anderlecht is er al. De doelman kan voor vijf seizoenen tekenen in het Astridpark en wil erg graag blijven. Hij voelt zich gerespecteerd op Neerpede en heeft er opnieuw zijn beste niveau teruggevonden. Bovendien kan hij met RSCA in Europa actief zijn, wat interessant is met het oog op de nationale ploeg.

Met Newcastle was het moeilijker onderhandelen voor Luc Devroe. De Engelsen, die Sels uitleenden zonder aankoopoptie, betaalden destijds 6,6 miljoen euro voor de keeper en wilden graag een groot deel van die som recupereren, maar binnen paars-wit valt te horen dat de gesprekken nu toch hun einde naderen. Mogelijk komt er volgende week nog een deal.

Als Sels effectief bij Anderlecht blijft, wordt de Rode Duivel - hij zit in de preselectie voor het WK - uiteraard eerste keuze onder de lat. Frank Boeckx wordt de back-up.

BELGA
BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van der Weeën

  Inderdaad Werner,maar het verschil met anderlecht is dat Brugge kampioen is met hun slechte doelmannen. Dus ......

 • JACQUES DHONDT

  Zal geen derde keeper zijn op wk.Casteels is mijn inziens beter en speelt in een veel hoger aangeschreven competitie.

 • Werner Humblé

  Het verschil met Brugge is dat RSCA 2 goeie keepers heeft en de boeren geen enkele dus laat uw jaloezie maar daar

 • Rigobert Deleu

  Moest hij zo goed zijn , stond hij bij Newcastle onder de lat maar was te licht .

 • Gil Groenewijn

  Grove fout van Anderlecht Sels te willen binnen halen . De Vroe kent er nog minder van dan Van Holsbeeck. Geef meer vertrouwen aan Boeckx of kies voor jong Belgisch talent ( vb , de keeper van Eupen ...)