Ondanks controverse blijft Anderlecht aantrekkelijk voor trainers: Henry biedt zich aan, Hjulmand in België

Thierry Henry.
Photo News Thierry Henry.

Ondanks alle controverse de laatste tijd: Anderlecht blijft aantrekkelijk voor coaches in binnen- en buitenland. Zo heeft Thierry Henry (41), net als tientallen anderen, zijn diensten aangeboden. De Fransman, die het WK meemaakte als assistent van Roberto Martínez maar nadien flopte bij AS Monaco, ziet in paars-wit een mooie club om zijn carrière te herlanceren. Op dit moment zijn er geen ­indicaties dat Anderlecht de piste-Henry overweegt.

Wie sowieso wel op de shortlist staat, is Kasper Hjulmand. De 47-jarige Deen had in januari een ­akkoord om Hein Vanhaezebrouck op te volgen, maar zijn club Nordsjaelland deed toen moeilijk. Nu is hij vrij, Anderlecht had al een positief gesprek met hem. Hjulmand reisde ­gisteren trouwens naar ­België. Op Anderlecht ­benadrukte de top dat ze nu geen afspraak met hem hebben. Waarvoor ­Hjulmand dan wel in ons land is, is niet duidelijk.

Nog dit: Deense media ­berichten dat ook Club Brugge Hjulmand op de ­radar heeft als T1 voor ­volgend seizoen. Volgens onze informatie volgt Club het dossier hoogstens van aan de zijlijn.

Kasper Hjulmand.
EPA Kasper Hjulmand.35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Ze kunnen hem niet betalen bij paars-wit ......! Een coach die betaalbaar is en het huis kent mss....Scifo ..Vercauteren ...?

 • alfons moons

  Wat heeft Anderlecht nodig ? Iemand met ballen, een eigenwijze trainer, onafhankelijk, ervaren en die de stal kan uitmesten ! Ben er geen favoriet van maar nood breekt wet ; Vercauteren !

 • chris cools

  Ik zou Anderlecht zijnde, hier eens rondneuzen.De meesten kennen de financiële en sportieve kant van binnen en buiten en nog helderziend ook

 • Herman Valaert

  Als men Henry als trainer van Anderlecht neemt - haalt hij het einde van ' t seizoen ook niet -Net als Rutten .

 • vanrobaeys franky

  hij kan enkele top spelers van Monaco meebrengen