Offensieve versterkingen voor Anderlecht: paars-wit huurt Pjaca van Juventus en haalt Joveljic bij Frankfurt

Photo News
Anderlecht heeft op de laatste dag van de wintermercato twee offensieve versterkingen gehaald. Paars-wit maakte eerder vandaag bekend dat het de 20-jarige Bosnisch-Servische spits Dejan Joveljic huurt van Frankfurt, zonder aankoopoptie. Daarnaast rekent Anderlecht de komende maanden ook op de Kroaat Marko Pjaca, die de Brusselaars huren van Juventus. Er werd in die overeenkomst ook een optie voorzien voor een een extra jaar huur. 

Blijf via onze liveblog op de hoogte van al het transfernieuws op ‘Transfer Deadline Day’!

Joveljic speelt sinds juni 2019 in Duitsland, zijn doorbraak kende hij in eigen land bij Rode Ster Belgrado. Hij is Servisch jeugdinternational. Joveljic speelde de laatste maanden nauwelijks in de Bundesliga, maar wil nu in België opnieuw aanpikken met zijn oude niveau. Na zijn medische testen zette hij zijn krabbel, de aanvaller wordt gehuurd. Beelden van de medische tests vind je onderaan dit artikel.

“Het is een heel doeltreffende speler”, zegt Michael Verschueren over Joveljic. “We waren op zoek naar iemand die voor gevaar kan zorgen in de box. Onze scouts zijn hem via hun datasysteem ook op het spoor gekomen, daarna is hij doorgescout en blijkt dat hij een speler is met heel veel potentieel. Ik denk dat dit een spits is waar onze fans kunnen naar uitkijken.”

Joveljic.
Photo News Joveljic.

Pjaca: “Ik zie dit als een geweldige opportuniteit”

Marco Pjaca, een linksbuiten die ook op rechts uit de voeten kan, maakte in 2016 de overstap van Dinamo Zagreb naar Juventus, waar hij nog niet kon doorbreken. In 2017 was de Kroaat al eens in beeld bij paars-wit, maar toen volgde een uitleenbeurt naar Schalke 04. Vorig seizoen werd hij door Juve dan weer verhuurd aan Fiorentina. Daar speelde hij regelmatig, tot hij in maart 2019 een zwaar kruisbandletsel opliep. Pjaca keerde terug naar Turijn en werd pas in december weer fit verklaard. Sindsdien kwam hij enkel in de achtste finale van de Coppa Italia een kwartier in actie. Pjaca verzamelde in zijn carrière al 24 caps voor de Kroatische nationale ploeg. In de WK-finale tegen Frankrijk viel hij negen minuten voor tijd in. 

Vincent Kompany belde me om uit te leggen hoe er bij Anderlecht wordt gewerkt en wat de club wil bereiken. Daar wil ik graag aan meewerken

Marko Pjaca

“Ik ben zeer opgetogen over dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière”, zegt Pjaca. “Het voelt goed om bij een dergelijk grote club terecht te komen. Hopelijk kan ik mijn steentje ertoe bijdragen om de geschiedenis van Anderlecht opnieuw kleur te geven. Dat hier spelers rondlopen zoals Kompany, Chadli, Nasri heeft de beslissing om naar hier te komen ook versneld. Van hen kan je veel opsteken. Ik zie dit als een geweldige opportuniteit. Vincent Kompany belde me om uit te leggen hoe er bij Anderlecht wordt gewerkt en wat de club wil bereiken. Daar wil ik graag aan meewerken. Wat mijn kwaliteiten zijn? Ik zal de mensen daarover laten oordelen. Het enige wat ik wil doen, is de club weer vooruit helpen.”

Ook Kemar Lawrence, een 27-jarige Jamaicaanse linksback die voor de New York Red Bulls speelt, is in beeld bij Anderlecht om de linksachterpositie te versterken.

Pjaca arriveert op Neerpede.
Jan De Meuleneir/Photo News Pjaca arriveert op Neerpede.
Marko Pjaca
Photo News Marko Pjaca
Pjaca
REUTERS Pjaca
Pjaca
photonews Pjaca20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Van Laethem

  Weer twee spelers zonder enig (wedstrijd)ritme... en terug komend uit een blessure.. tiens? Waar heb ik dat nog gezien de laatste jaren ?

 • Ivan De Bakker

  Ze hadden beter kompany verkocht en een deftige verdediger gekocht. De matchen zonder Kompany was het resultaat toch beter dus...

 • vanrobaeys franky

  waarom gaan ze op winterstage het is bijna een gans nieuwe ploeg

 • mario huysmans

  En nu terug Trebel vertrouwen geven en dan is dat misschien ook een goede zet want dan krijgen ze toch een mooie ploeg as de transfers meevallen.

 • lu marissen

  Nu Markske van de kampioenen nog als spits en dan zal het vlug beteren