Nu ook officieel: Anderlecht neemt afscheid van Olivier Deschacht: "Belangrijk om verjonging alle kansen te geven"

Photo News
Anderlecht en Olivier Deschacht gaan uit elkaar. Wat al enige tijd in de lucht hing, heeft paars-wit nu ook officieel bekendgemaakt. "De club heeft beslist om het aflopend contract van Olivier Deschacht niet te vernieuwen. Vandaag wordt een belangrijke pagina omgeslagen om de verjonging alle kansen te geven", zo klinkt het op de officiële webstek van de Belgische recordkampioen.

Vandaag, morgen en woensdag vinden bij Anderlecht de medische en fysieke testen plaats, donderdag volgt de eerste officiële training in Tubeke. Dat zal zonder Olivier Deschacht zijn. Na 17 jaar carrière bij de A-kern van de Brusselaars stopt het huwelijk nu. 

Verjonging

"Olivier Deschacht heeft een unieke staat van dienst bij paars-wit. Hij voetbalde 601 wedstrijden voor RSC Anderlecht, waaronder 99 op het Europese toneel, een record in de clubgeschiedenis", valt te lezen op de website van Anderlecht. "Hij was acht keer kampioen van België en won een nationale beker. Olivier Deschacht is een icoon van de club en zal voor altijd deel uitmaken van onze familie." 

"RSC Anderlecht en de fans zijn hem dankbaar voor wat hij voor ons betekend heeft. De club maakt zich op voor een nieuw seizoen en heeft beslist om het aflopend contract van Olivier Deschacht niet te vernieuwen. Vandaag wordt een belangrijke pagina omgeslagen om de vernieuwing en de verjonging alle kansen te geven." 

BELGA54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Peeters

  Alle lof voor Anderlecht dat ze Ollie toch nog 7, 8 jaar nadat hij gestopt was met voetballen , bij de club hebben laten blijven.

 • Maxime Pauwels

  Top speler ! Begrijp niet dat ze zijn contract stopzetten. De enigste speler bij Anderlecht waarop je match na match zulke inzet kon verwachten. Jammer

 • Pol Dhaenens

  Hij wordt op de tweede speeldag gehuldigd. Dan is het RSCA - KVO. Met Deschacht verdwijnt de laatste echte clubspeler uit de Belgische competitie. 17 jaar in de eerste ploeg van RSCA, dat moet je kunnen en hoeveel linksachters hebben ondertussen hun tanden niet stukgebeten op Oli? Hij kende ook zijn beperkingen en gaf meestal een perfecte analyse, ook als het slecht was.

 • didier de coster

  dag rik , vanonder uwe brugse tegel gekomen ? welkom zou ik zeggen ; cobw

 • didier de coster

  dikke respect voor uw mooie tijd bij uw anderlecht , dikke hoed af ; aagentfan