Nu ook met beelden: de dubbele overwinning van Anderlecht tegen STVV, met Kompany die scoort met het hoofd

Photo News
Anderlecht won gisteren twee oefenwedstrijden tegen Sint-Truiden. Na een eigen doelpunt aan STVV-zijde en een kopbalgoal van Vincent Kompany werd het in de eerste partij 2-0. Het tweede duel werd beslist door een doelpunt van nieuwkomer Ilias Takidine. Een dag later heeft Anderlecht een uitgebreid wedstrijdverslag gedeeld, een zeldzame blik op het oefenveld.

Voor de wedstrijd raakte bekend dat STVV-speler Rein Van Helden positief getest heeft op het coronavirus. Desondanks gingen de oefenmatchen tegen Anderlecht toch van start.

Tijdens het eerste duel had de recordkampioen het meeste balbezit en dat resulteerde ook in gevaar. Na een kwartier trof Michel Vlap de dwarsligger met een vrije trap. Twintig minuten later dwong Jérémy Doku een STVV-speler tot een eigen doelpunt. Na drie kwartier was het rusten geblazen met een 1-0-voorsprong voor paars-wit.

In de tweede helft - die een kwartier duurde - legde aanvoerder Vincent Kompany de 2-0-eindstand vast met een rake kopbal. Aït El Hadj zou één van de lichtpunten in de wedstrijd geweest zijn.

Ook de tweede oefenpot was voor paars-wit. Ilias Takidine - recent overgekomen van Racing Genk - maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De 19-jarige aanvaller was alert in de rebound na een schot op de paal van Dimata.

Uit de anonimiteit

Eergisteren heeft Anderlecht een fotograaf toegelaten op training. Voor het eerst in deze voorbereiding kwamen er zo beelden van de nieuwkomers in paars-wit shirt. Nu worden dus ook wedstrijdbeelden verspreid, terwijl er gisteren alleen maar tekstverslagen werden gegeven. Onder meer Wellenreuther en Takidine stonden op het oefenveld, net als Dimata en Vranjes, terug van weggeweest. Bij de staf zijn high performance coach Damian Roden en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar nieuwe gezichten op Neerpede. 

Van links naar rechts: Bakkali, Colassin, Gerkens, Sardella, Vlap, Cobbaut, Kompany, Sambi Lokonga en Vranjes.
Photo News Van links naar rechts: Bakkali, Colassin, Gerkens, Sardella, Vlap, Cobbaut, Kompany, Sambi Lokonga en Vranjes.
Landry Dimata.
Photo News Landry Dimata.
Vincent Kompany.
Photo News Vincent Kompany.
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Deroover

  Wow, Anderlecht heeft nog eens gewonnen, een oefenwedstrijdje. Ze hebben dan maar onmiddellijk een tweede gespeeld. Ik vrees dat het probleem Kompany heet. Zolang ze dat bij Anderlecht niet inzien zal er niets veranderen vrees ik. Ooit een goeie speler geweest, maar fysisch totaal op en naast het veld heeft hij blijkbaar niet de juiste inzichten.

 • Frank Coussement

  Kompany scoort met het hoofd in een oefenwedstrijd. Zijn enige wapenfeit in de afgelopen 2 jaar. En meteen wereldnieuws.

 • Lois Verdonk

  Ze gaan het dit seizoen met “eigen jeugd” doen. Zeker 5 a 6 spelers uit eigen opleiding die hun kans krijgen........of niet ?

 • victor kemps

  Heeft RSCA genoeg talent aan boord om Brugge te verslaan? Best nog een 2tal gerichte aankopen doen m.i.