Nieuwe aanwinst voor Kompany: tester Sam krijgt contract bij Anderlecht

Photo News
Ook op de transfers van Anderlecht drukt Vincent Kompany zijn stempel. Behoudens een ommekeer krijgt zijn transfervrije ex-ploegmaat Sidney Sam (31) een contract.

Er was twijfel op Anderlecht, gezien de magere laatste jaren van Sidney Sam. Nadat de aanvaller het in 2013 tot Duits international geschopt had, belandde zijn carrière in vrije val. Ook vorig seizoen bij Bochum kon hij geen hoge ogen gooien.

Maar kijk: na een testperiode bij RSCA heeft Sam - trefzeker en aanwezig in de oefenwedstrijden - nu toch de Anderlecht-top en zijn voormalige ploegmaat bij Hamburg Vincent Kompany overtuigd. Paars-wit onderhandelt momenteel met Sam over een contract, wellicht voor één jaar, de verwachting is dat het snel tot een akkoord komt, zo melden Duitse bronnen ons. Anderlecht blijft wel op zoek gaan naar een extra spits.

Eerder kwamen ook Samir Nasri en Philippe Sandler via Kompany naar het Astridpark. Met hen speelde de Rode Duivel samen bij Manchester City.

Sam met Kompany.
Photo News Sam met Kompany.
Photo News34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joachim albert

  Iedereen denkt dat Genk of Brugge kampioen zal worden met Anderlecht als mogelijks 3e hond, maar Standard heeft, volgens mij, de beste - lees direct inzetbaar en versterking - transfers gedaan Bovendien zelfde trainer en zelfde basisspelers verdediging (wat belangrijkste is voor vertrouwen ploeg), dus Standard kampioen :-) Mijn objectieve mening begin van het seizoen (elk jaar) Mvg

 • Frederik Goemaere

  Gaf een goede, gretige indruk in de weinige momenten die ik heb hem zien spelen voor Rsca. Hopelijk bloeit hij weer helemaal open in Brussel en dan gaan we nog heel veel plezier aan hem beleven

 • luc De Rammelaere

  Nog enen van tegen de 40

 • Allard Emile

  Brugge loopt met een ei in de broek, dat is zeker. Ze hebben zelf nog geen ploeg en ze bekritizeren al de andere om zichzelf een beetje meer zelfvertrouwen te geven!

 • marion vermoet

  Dit Anderlecht zal weer moeten knokken om top 6 te halen?