Exclusief voor abonnees

Nederlandse stemmen enthousiast: “Een speler die slecht spreekt over Rutten? Die vind je niet”

Fred Rutten.
EPA Fred Rutten.
Uitdaging: zoek een speler die slecht spreekt over Fred Rutten (56). Volgens analist Youri Mulder, bestuurder Ted van Leeuwen en ­journalist Leon ten Voorde – die allen met Rutten samenwerkten – vind je die niet. Het trio portretteert Rutten als een vakman: “Een warme mens met een meesterlijk timmermansoog.”

Mulder begint met een waarschuwing wanneer we hem aan de lijn krijgen: “Fred is een vriend van mij. (lacht) Mijn mening is misschien niet helemaal ­objectief.” Maar hij kent Rutten door en door, en kreeg in het seizoen 2008-2009 als zijn assistent bij Schalke 04 zicht op zijn methodiek. “Fred gaat altijd voor de ontwikkeling van spelers. Hij heeft een timmermansoog om ­spelers individueel beter te maken, voetballend én fysiek. Daarom hoor je van spelers alleen positieve geluiden over hem, ook van zij die teleurgesteld zijn als ze niét spelen.”

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.