Nederlaag tegen Oostende was eerste verlies voor Kompany in 15 (!) maanden

BELGA
“Hoe ontgoocheld ik ben? Het was mijn eerste nederlaag in anderhalf jaar”, grijnsde Vincent Kompany na de 1-2 tegen KV Oostende. Een tikkeltje overdreven. Zijn laatste nederlaag in clubverband dateerde van 7 april 2018, in de derby tegen Manchester United. 

Liefst 15 maanden zonder nederlaag dus, en dan in eigen huis verliezen van - met alle respect - máár KV Oostende. ‘t Zal toch even slikken geweest zijn voor Vincent Kompany. Voor het laatste verlies van de speler-manager moesten we terug naar april vorig jaar. U herinnert het zich misschien nog: Man United smeerde City een 2-3-nederlaag aan na een straffe comeback. Voor Kompany kon die derby nochtans niet beter beginnen. Hij kopte een hoekschop overtuigend in doel - de ontlading was groot. Zijn ploegmaat Gündogan verdubbelde de score. Maar Pogba (2x) en Smalling zorgden uiteindelijk voor de ommekeer. 

Na die nederlaag tegen Man United bleef Kompany - áls hij speelde - ongeslagen, tot afgelopen weekend. Zijn reeks van 29 opeenvolgende officiële wedstrijden zonder verlies in clubverband is zo ten einde. 

Kompany en Lukaku in het duel op 7 april 2018.
REUTERS Kompany en Lukaku in het duel op 7 april 2018.
Vincent Kompany scoorde in de verliespartij tegen Man United.
afp Vincent Kompany scoorde in de verliespartij tegen Man United.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • CAMIEL DUSOIR

  15 maand ziek ,kan ik ook niet op de werkvloer

 • emil ledure

  Hoeveel maal heeft hij op het veld gestaan in die 15 maanden dat hij zegt. hij zat meer in de lappenmand en op den bank .

 • Rik Mortier

  Vorig jaar kansloos laatste in PO I (en al een half mirakel dat ze de top-6 gehaald hebben), dit gaan ze natuurlijk niet zomaar eens allemaal omgooien door de aankoop van Vlap. De andere nieuwkomers hebben ofwel teveel taartjes gegeten (Nasri, Kompany) ofwel zijn ze nog niet klaar voor het echte werk (Sandler). Voor de rest blijft dit hetzelfde matige ploegje als vorig jaar, en zelfs nog iets zwakker nu Trebel op vertrekken staat en Didillon al meer dan een halfjaar compleet uit vorm is.

 • emil ledure

  EN in Moeskroen zijn ze ook niet gewonnen , En wat gaat de redder ??? dan zeggen.

 • Carlos Simonis

  Real Madrid de rijkste club van de wereld met zijn miljoenen ploeg verloor ( en terecht !) met 7-3 tegen het nietige Atletico Madrid. Maar het betreft wel een oefenwedstrijd. Waarom paniekeren, het zijn slechts oefenmatchen. Anderlecht staat pas in het begin met een team opbouwen. En Kompany weigert laf, verdedigend en afwachtend voetbal te spelen, on-belgisch. Dat heeft tijd nodig, en hopelijk krijgt hij die tijd. Waarom is iedereen zo in paniek ?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00