Na weken in de luwte laat Kompany zich weer zien, maar het duel tegen Kortrijk komt nog te vroeg

Photo News
De voorbije weken bleef Vincent Kompany (33) op de achtergrond. Maar nu zijn er weer beelden van de speler-manager bij paars-wit. ‘Vince the Prince’ komt alsmaar dichter bij zijn comeback na twee maanden blessureleed. Voor het duel tegen KV Kortrijk van morgenavond is hij nog niet fit genoeg bevonden.

Het was geleden van het bekerduel tegen Beerschot op 25 september dat we Kompany nog eens op het veld zagen. Hij raakte toen voor de zoveelste keer geblesseerd aan de hamstrings en verdween - later ook mede door de aanstelling van Vercauteren als hoofdcoach - van de voorgrond. Weken lang bleef hij uit de spotlights. Beelden van hem op training of in de tribunes bleven uit. Twee weken geleden tekende Kompany wel present in de studio van Sky Sports als analist. Gisteren werd hij weer gespot op training in Neerpede. Werkend aan zijn comeback.

Wanneer hij weer wedstrijdfit zal zijn, is nog afwachten. Ook tegen Kortrijk kan Vercauteren nog geen beroep doen op Kompany “Vince warmt wel al mee op met de groep en boekte de laatste dagen vooruitgang”, aldus Vercauteren. “Hij kan ‘vrijer’ trainen, maar nog altijd individueel. We passen op, je wil soms pushen, maar je moet soms ook afremmen opdat je niet ‘te ver’ gaat. Hij moet zijn lichaam zelf aanvoelen.” Nasri revalideerde de afgelopen tijd in het buitenland, maar komt volgende week op Anderlecht terug. Sandler traint weer met de groep mee, Trebel hervat maandag. Chadli raakt fit voor Kortrijk. 

Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc germeau

    Kompany anno 2019 bij RSCA blijft toch een grap (maar een dure). Speelt amper, ik gok op nog maximum 8 wedstrijden tot einde seizoen. Voor de rest, gelukkig dat Vercauteren er nu is.. Coucke had heel wat geld kunnen besparen door gewoon Frank te halen in juli, zonder opperblaaskaak VK...

  • eric debanne

    Ga die nog voetballen ......? Was een super speler zeker weten Maar nu moet hij stoppen Heeft zijn tijd gehad

  • François Nuyts

    Tezrug met beide voetjes op de grond gezet . En dat was hoognodig ook .