Na akkoord over Eurostadion: wat nu met Astridpark?

PHOTO_NEWS
Nu er tussen voetbalclub Anderlecht (RSCA) en bouwheer BAM/Ghelamco een akkoord is over het nieuwe nationaal stadion, starten het Brussels gewest en de gemeente Anderlecht zeer binnenkort overleg op om een nieuwe bestemming te bepalen voor het Astridpark, de huidige thuisbasis van de club. RSCA, de gemeente en het gewest zullen daarover eerstdaags rond de tafel zitten.

Dat kondigen Brussels minister-president Rudi Vervoort en burgemeester van Anderlecht Eric Tomas vandaag aan in een gezamenlijke mededeling. "Zowel het gewest als de gemeente Anderlecht streven ernaar de ruimte die vandaag wordt ingenomen door het stadion van Anderlecht, te benutten op een manier die ten goede komt aan de buurtbewoners, de inwoners van de gemeente en alle Brusselaars", schrijven ze.

Zaterdag raakte op een persconferentie bekend dat Anderlecht vanaf het seizoen 2019-2020 zijn thuiswedstrijden zal afwerken in het nog te bouwen nationaal stadion op parking C van de Heizel. De club bereikte vorige week een huurovereenkomst met de bouwheer BAM/Ghelamco.