Mogi Bayat redder in nood van paars-wit?

Mogi Bayat.
Photo News Mogi Bayat.
Opgemerkt beeld zondag in de eretribune van het Lotto Park: Mogi Bayat naast Anderlecht-beheerder Johan Beerlandt, met een paar zitjes verder sportief ­directeur Michael Verschueren. Bayat was er op uitnodiging van de Raad van Bestuur van Anderlecht en onderhield er zich onder meer met RSCA-­bestuurder Etienne Davignon.

Bayats aanwezigheid was allerminst toeval. Anderlecht heeft geld nodig en moet spelers verkopen opdat het zelf de transfermarkt kan opgaan. Met de zware spelerscontracten die onder het bewind van Coucke-Devroe werden gesloten, heeft Verschueren de grootste moeite om spelers definitief van de hand te doen aan voor Anderlecht gunstige voorwaarden. Met uitzondering van Chipciu – definitief naar Cluj –, komt hij vaak niet verder dan uitleenbeurten waar Anderlecht vaak een deel van het loon moet betalen.

LEES OOK. Met de definitieve transfer van Kums van Anderlecht naar Gent (met 5 miljoen euro verlies) is Bayat meer dan ooit terug

En wie was voor Anderlecht – maar ook voor andere Belgische clubs – in het verleden in dergelijke gevallen vaak redder in nood? Juist, Mogi Bayat. Teodorczyk, Appiah, Kara, ­Morioka zijn maar enkele namen. Door de ­affaire Propere Handen wilde het nieuwe ­bestuur – principieel – geen zaken meer doen met Bayat. Maar de makelaar heeft geen ­beroepsverbod gekregen en was ook de eerste die zich, volgens de nieuwe regel­geving, liet registreren als erkend makelaar. Vorig jaar boekte hij met zijn bedrijf, Creative & Management Group, nog een recordwinst. De jaarrekening van de vennootschap toonde winstcijfers van 4,7 miljoen euro aan. 

Bayat werd zondag omgeven door Anderlecht-kopstukken. Hij zat naast bestuurder Etienne Davignon. Iets verder bevond zich Michael Verschueren en een rijtje hoger zien we Marc Coucke.
Photo News Bayat werd zondag omgeven door Anderlecht-kopstukken. Hij zat naast bestuurder Etienne Davignon. Iets verder bevond zich Michael Verschueren en een rijtje hoger zien we Marc Coucke.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robert De Meulder

  Hij maakt 4,6 miljoen winst dat is dus minimum op een kapitaal omzet van 10 miljoen,geld dat gewoon bij de clubs had moeten blijven als er een beetje gezond verstand bij die clubbesturen aanwezig zou zijn.

 • Hassan Zriouil

  Lode van doorne misschien kunnen ze hem gebruiken als informateur

 • Bart Samyn

  Wel Cappelle, hij zit ook in Brugge in de tribune, weliswaar met een kap over zijn hoofd, daar zijn ze bij Club meester in.

 • Gaston FOUBERT

  Voor zover ik weet is hij nooit veroordeeld in tegenstelling tot Vejlkovic die de huismakelaar was van Standard, clubke … of is dat niet waar? Veeg eens allemaal voor jullie eigen deur aub.

 • Dominique Rosier

  Euthanasie ligt gevoelig ! Mensen zijn er tegen gekant omdat het simpelweg tegen het voortbestaan indruist