Moet Gouden Schoen Praet bekerfinale missen?

BELGA
De comeback van Dennis Praet loopt vertraging op. "Er is een reactie op de trainingsinspanningen", zei Besnik Hasi gisteren in Het Laatste Nieuws. Bovendien is de kans reëel dat de Gouden Schoen de bekerfinale tegen rivaal Club Brugge aan zich voorbij moet laten gaan.

"We gaan nu een botscan nemen om te zien hoe ver hij precies staat. Maar we zullen geen enkel risico nemen, want het gaat om een rugblessure. Er was eerst sprake van een revalidatie van vier tot zes weken. Vier weken was de meest positieve benadering, zes weken was meer realistisch. Maar het kan ook drie maanden worden. Dennis wil er absoluut opnieuw staan, wij willen hem ook zo snel mogelijk terug. Want we hebben zo'n speler nodig. Maar we zullen de tijd nemen die nodig is."

Bepalend
De enkelblessure van Conte evolueert dan weer wél positief. "We voorzien de terugkeer van Conte en Mbemba binnen de tien dagen", zegt Besnik Hasi. "Moskou zal nog moeilijk liggen, de competitiewedstrijd tegen Kortrijk is realistischer." Defour verliet het veld afgelopen wedstrijd in de slotfase opnieuw met lichte pijn. "Steven heeft het nog altijd een beetje moeilijk met drie wedstrijden per week", zegt Hasi. "Maar ik hoop dat ik hem niet zal verliezen. Hij is bepalend voor ons, al verwacht ik dat hij in de play-offs nog bepalender kan worden."

PHOTO_NEWS