Mitrovic, die tegen onze Videoman zei "blij terug thuis te zijn" bij aankomst in België, verkast uiteindelijk naar Fulham

Mitrovic.
HLN Mitrovic.
Het zag er even naar uit dat Aleksander Mitrovic (23) de nieuwe spits van Anderlecht zou worden. De onderhandelingen gingen de goeie richting uit, zeker toen onze videoman Mitrovic op Brussels Airport aantrof. De Servische spits kwam met een privéjet uit Newcastle aangevlogen, en stapte meteen in een taxi richting Neerpede. Voor hij vertrok kon Mitrovic voor onze camera wel nog even kwijt dat hij "blij is terug in België te zijn".

Mitrovic kwam vervolgens aan op Neerpede om over een overeenkomst te onderhandelen. VTM spotte de Newcastle-spits bij zijn aankomst op het oefencomplex van Anderlecht. Helaas zou de deal uiteindelijk niet doorgaan, dit omdat Lukasz Teodorczyk weigerde om Anderlecht te verlaten.

Fulham

Uiteindelijk leent Newcastle zijn Servische international uit aan de Londense tweedeklasser Fulham. De nummer zes van het Championship bevestigde de transfer woensdag kort voor het afsluiten van de wintermercato op zijn website. De 23-jarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Newcastle.

Newcastle nam Mitrovic in juli 2015 voor zo'n 18 miljoen euro over van Anderlecht. Dat had hem in 2013 voor 5 miljoen euro, toen een recordbedrag voor paars-wit, weggeplukt bij Partizan. In het seizoen 2014-2015 werd hij met 20 doelpunten topscorer in de Belgische eerste klasse.

Slimani

De uitleenbeurt komt er ook vooral omdat Newcastle met Leicester City een vergelijk vond over de huur van Islam Slimani. De Algerijnse international van 29 jaar, die dit seizoen weinig speelminuten vergaarde, werd door de Foxes aangetrokken in de zomer van 2016 voor 30 miljoen euro. Slimani, die nog voor Sporting Lissabon uitkwam, maakte één goal in twaalf wedstrijden.

REUTERS
REUTERS19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Hahahahahaha...de grandeur van Brussel heeft het weer geflikt. Hoe die nog aan een paar duizend supporters geraken is mij een raadsel.

 • Dirk Van der Weeën

  Neen Glenn Philipps GELD hebben ze nodig en dat is er niet meer.

 • karel claerebout

  welkom thuis en veel tralalalala...

 • frankie bressinck

  Is zijn eigen schuld zeker? Bekijk die foto, zeker 10 kg overgewicht en nauwelijks 2 uur gespeeld dit seizoen! En de prijs? Een half miljoen euro en 200.000 voor zijn malafide makelaar, schop zo'n figuren eens snel buiten en leid eigen jeugdspelers op en geef ze een deftige kans, geen 5 minuten meespelen en dan voorts op de bank!!

 • johan Scherpschutter

  Wat een vaudeville is me dat. De zwanenzang van RSCA. Constant draait zich om in zijn graf.