Michael Verschueren trotseert boze menigte en belooft een gesprek: “Jullie hebben gelijk, mannen”

VTM Nieuws
Zo vader, zo zoon: net zoals Michel Verschueren destijds, gaat ook Michael Verschueren voorop in de strijd als het brandt. En branden, deed het vandaag op Anderlecht. De fans richtten na het verlies tegen Antwerp de gifpijlen op Coucke, die zich logischerwijs niet liet zien. Als een echte crisismanager trotseerde Verschueren wel de boze menigte en beloofde de harde kern een onderhoud.

“Jullie hebben gelijk, mannen”, zo stapte Verschueren junior naar de zware jongens van paars-wit. “Ik begrijp de frustratie, alleen zijn we zijn zo niet op de juiste manier aan het communiceren. Ik wil deze week perfect met jullie een afspraak maken, maar dit is niet juiste moment.”

Eén ding staat vast: we gaan dit overleven. We zijn en blijven Anderlecht

Michael Verschueren

Ook in een gesprek met VTM Nieuws toonde de algemene manager van Anderlecht begrip voor de fans. “Deze 0 op 9 had niemand verwacht en in combinatie met die slechte tweede helft, komen de frustraties naar boven. Dit is een opeenhoping van een heel seizoen. Ik heb geprobeerd ze kalm toe te spreken, maar dat is toch moeilijk gelukt: ze zijn vrij boos. Het zijn emotionele reacties van teleurgestelde fans, ik ga daar niet te lang bij stilstaan en ik vind niet dat die uitvergroot moeten worden. Straks gaat het misschien weer beter en is de sfeer ook weer goed.”

rv

“Eén ding staat vast: we gaan dit overleven. We zijn en blijven Anderlecht. Een diepe crisis is misschien nog best om de zaken fundamenteel te veranderen en dat zijn we momenteel aan het doen. Met wat meeval gaat dat nog gepaard met Europees voetbal, daar blijven we vanuit gaan. En als dat niet het geval is, zal Anderlecht strijdvaardig blijven.”

Anderlecht fans keren zich tegen Marc Coucke na de nederlaag tegen Antwerp.
RV Anderlecht fans keren zich tegen Marc Coucke na de nederlaag tegen Antwerp.
Photo News
Photo News
BELGA60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Rasschaert

  @Noel Ryde je kan niet alles oplossen met geld. Voetbal is een sport en die dikbetaalde voetballers moeten het bewijzen op het veld. Wat baat het om met geld te gooien voor spelers als die toch niet willen presteren. De aankopen en verkopen zijn de oorzaak van de teloorgang of dacht je dat Coucke in 1,2,3 het financieel zieltogende Anderlecht kon redden. Daarvoor dien je eerst zwaar te saneren waar nodig en de huidige toestand is het gevolg van jarenlang boven hun stand leven.

 • Patrick Rasschaert

  @Erwin Schauvliege inderdaad hij kan een bedrijf leiden en heeft dit al bewezen maar er moet ook gezegd worden dat hij een vergiftigd geschenk heeft ontvangen bij de aankoop van Anderlecht. De club was financieel ongezond en dan moet je als eigenaar en bedrijfsleider onpopulaire maatregels treffen om te saneren.

 • marc germeau

  Die overname is een regelrechte ramp. Dat supporters dat niet pikken is maar normaal. Voorzitters, bestuurders, managers, trainers, spelers, allemaal komen ze en gaan ze. Alleen de supporters blijven, een voetbalclub IS van de supporters. Als hij niet oplet, zal Coucke via een achterpoortje het stadion moeten verlaten en dat niet zonder gesleur aan zijn auto. Zoals Duchatelet een paar jaren geleden. En Erwin Schauvliege, il ben nog niet zo zeker dat hij een bedrijf ZO goed kan leiden hoor..

 • ronny geeraerts

  Coucke buiten roepen is héél simpel, een alternatief bieden wie die ettelijke miljoenen op tafel wil gooien is een ander paar mouwen. Ik denk dat ze in de bestuurskamer ondertussen wel door hebben dat het vijf na twaalf is. Alle schuld op Coucke & co steken is heel kort door de bocht. Maar als ik alle frustaties van onze tegenstrevers lees ben ik ervan overtuigd dat we op de goeie weg zijn. Over ups en downs, Bij Brugge duurde het ooit 11 seizoenen, in Luik zelfs 25.

 • Riquier DE SMET

  Blij dat ik niet gaan kijken ben en hier weeral geen geld aan uitgegeven heb. Ik doe de laatste jaren leukere dingen met dit geld en zal mij voor tv wel ergeren en telkens hopen op beter...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00