Matías Suárez moet Anderlecht 1,4 miljoen euro na contractbreuk wegens “terreurdreiging”

BELGA

Gevonden geld. Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft de schatbewaarder van Anderlecht een glimlach op het gezicht bezorgd. Het heeft Matías Suárez (30) en entourage en de Argentijnse club Belgrano veroordeeld tot de betaling van 1,4 miljoen euro aan paars-wit. Deze uitsprak komt er nadat de voormalige Gouden Schoen in 2016 eenzijdig zijn contract verbroken had wegens “terreurdreiging”. De FIFA gaf daarvoor al eens een boete van 500.000 euro, Anderlecht ging toen in beroep en wordt daarin nu gevolgd door het TAS. In principe kunnen de Argentijnen nog in cassatie gaan. De kans dat dat gebeurt, is evenwel klein. Het is een dure procedure en in de gegeven omstandigheden een verloren zaak. Voor Suárez was het nieuws alvast een domper op wat een heuglijke dag moest worden: de aanvaller legde gisteren medische testen af bij topclub River Plate, dat ongeveer 2,7 miljoen euro voor hem betaalt.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc De Vos

  Mathias Suarez is een goeie speler maar geen topspeler. Topspelers nemen het voortouw en dat deed hij niet. Als Anderlecht top was dan was hij dat ook. Als Anderlecht verzoop was hij de eerste die mee verzoop.

 • Christiaan Goethals

  @Peter Debrouwer. Matías Suárez zou RSCA moeten bedanken, ze hebben twee jaar geduld gehad bij zijn blessure en uitbetaald. Toen hij genezen was vertrok hij.

 • john dewit

  Wel serieus blijven peter db , hij heeft wel contractbreuk gedaan hè dus is maar normaal zeker dat er een schadevergoeding is

 • Christiaan Goethals

  @Peter Debrouwer. Matías Suárez zou RSCA moeten bedanken, ze hebben twee jaar geduld gehad bij zijn blessure en uitbetaald. Toen hij genezen was vertrok hij.

 • Jan Boden

  Belgrano haalde hem gratis en zou nu 2,7 mlj euro ontvangen van Rive Plate. Laat toch beslag leggen op die transfersom.