Marc Coucke vertrok al bij de rust uit Oostende, eerder ook aanvaring met KVO-voorzitter voor de match

Marc Coucke is de gebeten hond voor al wie Oostende lief heeft.
BELGA Marc Coucke is de gebeten hond voor al wie Oostende lief heeft.
Het is een korte en krachtige terugkeer geworden voor Marc Coucke naar de Versluys Arena. De kustploeg moet de voorzitter van Anderlecht nog meer dan 6 miljoen euro. Bovendien kwam het op bestuursniveau tot een opstootje net voor de match.

Twee jaar geleden verliet hij z’n ‘Weireldploegsje’ voor Anderlecht. Sindsdien zit er een serieuze haar in de boter tussen KV Oostende en Marc Coucke. Zeker nu de financiële erfenis uit het verleden als een molensteen om de nek van de kustclub hangt. In die zin was de terugkeer van Coucke naar de Versluys Arena een gespannen zaak. 

Er zou volgens onze info zelfs op bestuursniveau een opstootje zijn geweest. Coucke zou bij het voorzittersdiner Dierckens hebben aangesproken op de situatie. De Anderlecht-voorzitter vindt niet dat hij de schuld moet dragen voor het financiële debacle bij KVO. 

Even later bekende Dierckens het akkefietje bij Proximus. “U bent goed ingelicht”, antwoorde Dierckens toen hem daar naar werd gevraagd. “Ik heb altijd gezegd dat ik Marc Coucke zou ontvangen zoals ik elke voorzitter zou ontvangen. Maar Coucke kwam binnen op ongepaste manier. Je moet me ook niet uitdagen, hé.”

Tot overmaat van ramp stond het bij de rust 2-0 voor Oostende na zwak verdedigen bij Anderlecht. Coucke zelf zou zich niet laten zien hebben op de tribunes van de Versluys Arena. Bovendien zou hij tijdens de rust de Versluys Arena al verlaten hebben. Tot nader order is het wachten op een reactie van Coucke zelf. 

Ook de fans namen Coucke op de korrel: “Messias Judas Coucke”, stond op een Oostends spandoek te lezen.
BELGA Ook de fans namen Coucke op de korrel: “Messias Judas Coucke”, stond op een Oostends spandoek te lezen.

6,2 miljoen euro

Oostende is 6,2 miljoen verschuldigd aan Coucke. “Dat bedrag van 6,2 miljoen euro klopt”, bevestigde Dierckens bij Proximus toen hem de cijfers werden voorgelegd. “We hebben een huurachterstand. Dit seizoen is de huur wel betaald, de twee seizoenen daarvoor niet. Ik ben daar eerlijk in. Dat is 2 miljoen euro. Die andere 4 miljoen komen van transfers die niet doorgestort geweest zijn. Over welke transfer het gaat? Cyriac, Lukaku, een nog stuk of vier anderen. Dat is allemaal uit het verleden.” 

“KVO is niet zo ongezond, gewoon die erfenis vanuit het verleden die ik net als Peter Callant niet kan verteren. We hebben 3 miljoen kapitaalsverhoging gedaan, da’s goed voor één seizoen. Maar die lasten draag ik mee. We hebben ongeveer 3 miljoen minder sponsoring dan in tijd van Coucke. Daarnaast is er nog altijd 1,2 miljoen huur voor de tribunes. Daarnaast een erfenis van 3,5 miljoen euro aan makelaarskosten die zijn blijven staan. We hebben die van korte naar lange termijn gezet maar je moet ze wel betalen uiteindelijk.”

KVO-voorzitter Frank Dierckens.
Photo News KVO-voorzitter Frank Dierckens.42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joris De Crom

  Joris De Crom Voetbal is geen sport meer op dit nivou maar een handel, als je iets koopt en je kan het niet runnen moet je niet gaan vragen aan de verkoper kom me maar helpen. Bezin voor je begin. Er zijn nog andere schandalen in het voetbal die het dag licht niet mogen zien. Of er per ongeluk aan het licht komen. Als het niet luk sluit dan de boeken en graaf geen diepere putten, en laat de belasting betaler er niet voor op draaien, de pionnen betalen toch geen belasting.

 • Peter Lintermans

  Inderdaad Marc Coucke heeft iets opgebouwd bij Oostende. Maar dan laat hij de ploeg plots achter goed wetende dat het de strop voor Oostende zal worden. Wurgcontracten, een dikke vette huur voor de nieuwe tribune. In mijn ogen was hij beter weggebleven en was KVO beter klein gebleven. Anderlecht staat een soortgelijk lot te wachten.

 • Joan Lute

  Juridisch gezien had men Coucke nadat hij aan het roer kwam bij Anderlecht moeten verplichten de tribune te verkopen. Je kan immers moeilijk van een eerlijke competitie spreken als je de club die je in de steek laat financiëel in een wurggreep houd door onrealistische huur te eisen voor de Tribune. De grootste fout die KVO heeft gemaakt is te geloven dat Coucke als zakenman ook een vriend kon zijn met oprechte empatisch en loyale gevoelens voor de club. Nu betalen ze de tol en Anderlecht volgt.

 • Masure Timothy

  Zelfde toekomst voor anderlecht

 • Frederik Lootens

  Als ze Coucke niet hadden gehad,dan waren ze nergens. En ook in voetbal moet je de schulden betalen Oostende,en niet beginnen janken bij Tomelein.