Marc Coucke herinvesteert drie miljoen euro in Anderlecht

Marc Coucke
Photo News Marc Coucke
De verkopende aandeelhouders hebben een deal gesloten met voorzitter Marc Coucke na een geschil rond de waarde van Anderlecht. Alychlo, het investeringsbedrijf van Coucke, recupereert 3 miljoen euro. Dat bedrag wordt door Coucke integraal in de Brusselse club geïnvesteerd. 

Marc Coucke kocht Anderlecht - 74 procent van de aandelen - dik een jaar geleden voor 59 miljoen euro. Door overschatte waarden in bepaalde spelerscontracten zou dat bedrag niet overeenkomen met de werkelijke waarde van paars-wit. Coucke en de verkopers sloten daarom een overeenkomst waarbij het investeringsbedrijf van de Anderlecht-voorzitter drie miljoen recupereert. Dat bedrag wordt door Coucke integraal aan Anderlecht overgemaakt. 

“De verkopende en kopende aandeelhouders bespreken in alle sereniteit de mogelijke niet gekende en/of onvolledige informatie voor de kopers tijdens de verkoop. Deze discussies vinden plaats in een constructieve en positieve sfeer”, vertelde Etienne Davignon in naam van alle aandeelhouders. “Beide partijen zijn overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst.” Anderlecht bevestigde de som van 3 miljoen euro aan onze redactie. 

“In geval van een eventuele correctie van de waardering zal het bedrag door Alychlo (het investeringsbedrijf van Coucke, red.) aan Anderlecht worden betaald, waardoor het kapitaal van de club wordt versterkt.” Met andere woorden: mocht blijken dat de afgesproken 3 miljoen ontoereikend was, investeert Coucke ook dat extra in de club.

Daarmee wordt het nieuws van de Mediahuis-kranten ontkracht. Zij schreven vandaag dat Coucke een schadeclaim van 4 miljoen euro terugeist van de verkopers omdat er te veel lijken uit de kast zouden zijn gevallen. Coucke deed het verhaal op Twitter af als “leugens en onwaarheden” en ook Davignon ontkende de claim. “De aandeelhouders van Anderlecht betreuren het nieuws dat vanochtend in de pers verscheen over het aandelenbezit”, klonk het in een mededeling. 

Marc Coucke.
Photo News Marc Coucke.43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilbert Vermeersch

  MC zoon van een apotheker. Die in het leger al zn toekomst uitwererkte en miljardair werd. In eigen land investeerd. Dat Hij, niet M. De Block, actie ondernam voor onbetaalbare medicamenten. Beste Anderlecht supporters wees fier op zulke voorzitter. Van een Bruggeling..

 • Willem Van Kalsteren

  @Frank. Coucke mag dan wel een schone bankrekening hebben en zichzelf daarom succesvol noemen maar daar hebben de supporters v anderlecht toch niets aan.

 • john dewit

  Komt wel goed met rsca

 • William Van Geert

  Haha Coucke gaat de 3 miljoen “herinvesteren” in RSCA. In wat dan?? Verwarmde zitjes voor de happy few? Of in fantastische aanwinsten zoals o.a. Sanneh? De grootste miskoop is uiteindelijk hijzelf gebleken. Ons geliefde RSCA gaat kapot met en door die man!!

 • Paul Voets

  Hebben we Van Holsbeek dan niet genoeg gescreend ! die zou er toch meer van moeten weten !!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00