Manager Sanneh, die Anderlecht tot dusver 800.000 per match kostte: “Misschien is het tijd om te vertrekken”

Photo News
Enkel verliezers. Acht miljoen euro heeft RSCA voor Bubacarr Sanneh (24) betaald, maar tegen Club zat hij zelfs niet op de bank. Zijn makelaar denkt hardop aan een transfer.

Tien wedstrijden gespeeld: dat is de balans van Bubacarr Sanneh in de competitie. Omgerekend kost de Gambiaanse verdediger de recordkampioen dus 800.000 euro per match - een waanzinnig bedrag. Echt overtuigen deed de duurste aanwinst van de Belgische competitie dit seizoen nog niet, maar in deze play-offs zijn zijn statistieken wel héél pover: 18 minuten gespeeld. En tegen Antwerp op speeldag drie en Club Brugge zondag niet eens in de selectie.

Hij is steeds professioneel. En geeft alles op training. Wel, dan zou hij tenminste een uitleg moeten krijgen als de coach niet op hem rekent. Ik snap niet dat Anderlecht hem zo links laat liggen

Modou Lamin Beyai, één van de makelaars van Sanneh

‘t Is triestig, vindt ook Modou Lamin Beyai, één van de makelaars van Sanneh. “Bubacarr verdient dit niet”, klinkt het. “Hij is steeds professioneel. En geeft alles op training. Wel, dan zou hij tenminste een uitleg moeten krijgen als de coach niet op hem rekent. Ik snap niet dat Anderlecht hem zo links laat liggen? Ze hebben in de zomer per slot van rekening een forse som aan Buba uitgegeven. Waarom krijgt hij dan geen kans? Ik ben verrast.”

Beyai trekt ook grote ogen als het gaat over het welles-nietesspelletje dat over zijn poulain aan de gang is. Zo vertelde voorzitter Marc Coucke dat ze Sanneh louter aangetrokken hebben omdat ex-coach Hein Vanhaezebrouck doordrukte. “Ontgoochelend”, noemt Beyai Couckes uitspraken. “Ze zijn bovendien niet waar. Héél Anderlecht stond achter de beslissing om Buba te halen, ook meneer Coucke. Waarom zegt hij dan zulke dingen? We praten niet over een pak koekjes, hé, wel over een mens van vlees en bloed. Dit geeft ons niet het gevoel dat Anderlecht nog gelooft in Buba. En zeggen dat we er zo van overtuigd waren dat de keuze voor Anderlecht de juiste was. Er was een plan...”

Photo News

Uitleenbeurt?

Dat heeft de clan-Sanneh nu ook: vertrekken. “Misschien is het wel tijd om te gaan”, zegt men. “In déze omstandigheden heeft niemand er iets aan. Desnoods op uitleenbasis.” Maar of dat zal lukken? Op Anderlecht klinkt het dat zij absoluut niét de intentie hebben om afscheid te nemen van Sanneh. Bedoeling is om met hem de voorbereiding te starten en pas nadien een oordeel te vellen. Het valt af te wachten of de speler zelf zo lang wil wachten.

Voor zij die zich de vraag stelden waarom Sanneh in de winter al niet andere oorden opzocht: dat kon toen niet. De international had immers ook al voor Midtjylland gespeeld en je mag per seizoen maar voor twee clubs in actie komen. 

BELGA
BELGA23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van der Weeën

  Zie dat je jullie supervedetten nog aan de straatstenen kwijt raakt Gaston,en voor volgend seizoen ZONDER Europees voetbal zullen de transfers zeker op niets trekken.Want welke deftige voetballer wil er dan naar de mauve komen??Wie is hier nu de domste Gaston?

 • karl van dyck

  In voetbal gaat het niet om wie de beste is. Alles maar dan ook alles gaat over geld & macht en dat is het voetbal niet anders. Bestuursleden & media ,,maken'' of ,,kraken'' je.

 • HENDRIK WECKSELER

  Heeft wel kansen gekregen en nu in de pers druk opvoeren om een transfer te forceren is ook niet juist die jongen heeft veel geld gekost en als je op training niks laat zien zal je in de toekomst ook geen kansen krijgen als een milic al mag blijven spelen in zijn voordeel dan zegt dat veel over deze jongen zijn kwaliteiten 8mil en dan nu op transfer jagen van pakweg 3 mil of een uitleenbeurt belachelijk

 • ringo van der pulst

  Al eens gedacht aan wat in die jongen zijn hoofd speelt?Ondanks de vele poen ga je dan niet presteren en zelfs die kans heeft hij niet gekregen.Het is gemakkelijk om te klagen maar een dure wasmachine wast ook niet goed zonder zeep er in.fcb fan.

 • MARC Moons Maec

  Te veel geld bij de sponsor ?