Makelaar Onyekuru: "Vertrek bij Anderlecht niet aan de orde"

BELGA
De geruchten kunnen de kast in: Henry Onyekuru (20) is nog steeds een Anderlechtspeler. Wel is de Nigeriaan momenteel op bezoek bij zijn moederclub Everton, maar het huurcontract is niet verbroken.

"Ik ben wat sneller weer hier dan gedacht. Ik ben zo dankbaar voor de faciliteiten en het medische team hier. Ze werken heel hard om me zo snel mogelijk weer speelklaar te krijgen." Die woorden zette Henry Onyekuru, geblesseerd aan de knie, vandaag op zijn sociale media, met bijgevoegd een foto waarop te zien is hoe hij poseert voor het logo van zijn moederclub Everton. Sommigen zagen in de post een afscheid van Anderlecht, waar hij op huurbasis onder contract ligt.

Dat is echter een foute interpretatie, zegt William D'Avila van het makelaarsbureau Mitem Sport. D'Avila behoort tot de entourage van Onyekuru. "Henry is gewoon in Engeland om gebruik te maken van de medische omkadering. Hij hoopt nog steeds dat een operatie niet nodig is (Anderlecht beweert het tegendeel, red.) en wil snel opnieuw de trainingen hervatten in Brussel. Het is zijn doel om topschutter van België te worden en zo naar het WK te gaan. Vertrekken bij Anderlecht is op dit moment dus absoluut niet aan de orde."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.