Makelaar Anderlecht-target Niakaté: "Transfer gaat niet door"

 Sikou Niakaté.
Photo News Sikou Niakaté.
Dan toch geen extra verdediger voor Anderlecht. "De transfer van Sikou Niakaté gaat niet door", zegt zijn makelaar. Naar de reden is het gissen.

Vreemd verhaal. Gisteren leek niets een overgang van Sikou Niakaté van Valenciennes naar Anderlecht in de weg te staan. Er was een akkoord tussen beide clubs over een transfersom van 3 miljoen euro plus bonussen voor de 19-jarige speler en ook met de verdediger zelf waren de gesprekken vergevorderd. Hij kon voor vijf jaar tekenen bij RSCA, het was enkel wachten op de officialisering, zo leek het.

Photo News

Nu zit er echter in kink in de kabel. "De transfer gaat niet door", zegt Housseimi Niakaté, de makelaar van Sikou. Kwatongen beweren dat de Franse jeugdinternational faalde voor zijn medische testen, maar dat wordt binnen Anderlecht ontkend. Ook Housseimi Niakaté veegt dat verhaal van tafel: "Mijn speler is fit, we hebben gewoon geen akkoord gevonden en dus keren we terug naar Valenciennes." Bizar, want een dag eerder zei diezelfde Housseimi dat "alles in orde zou komen." Anderlecht geeft voorlopig geen commentaar.

Voor paars-wit, dat krap zit in de verdedigers, is het afspringen van de deal wel een tegenvaller. Sowieso is het nog steeds de intentie van Anderlecht om de Gambiaan Bubacarr Sanneh (23) weg te kapen bij het Deense Midtjylland. 

Bubacarr Sanneh staat nog steeds op het paars-witte verlanglijstje.
REUTERS Bubacarr Sanneh staat nog steeds op het paars-witte verlanglijstje.23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Voetbal is alleen nog business...money money ...! De rest telt niet meer het sportieve Fair-Play ...eigen jeugdspelers .... En buitenlanders. Kopen en doorverkopen na 1 jaar of mss 2 !!! Contracten en transfers zijn waardeloos

 • Gaston FOUBERT

  Varhaeghe heeft de schuldenberg bij de refs overgenomen. Daarom dat ze daar geen deftige spits kunnen kopen.

 • didier de coster

  geld is op na jaaaaren omkoping van de refs

 • phil grey

  geen geld, geen spelers,kort en bondig, als je 55 miljoen euro schulden hebt kan je niet veel doen.

 • Bruno Zonnekeyn

  Gelijk heb je Eddy, Faes komt er zeker.