Ga naar de mobiele website
^ Top

Lukebakio met 158 km/u geflitst: "Was gehaast, ik moest naar familie"

Dodi Lukebakio.
Photo News Dodi Lukebakio.
De Brugse politierechter heeft profvoetballer Dodi Lukebakio (19) veroordeeld tot een geldboete van 450 euro en een rijverbod van 30 dagen voor een forse snelheidsovertreding op de E40. De speler van Anderlecht, momenteel uitgeleend aan het Franse Toulouse, moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

Op 20 augustus 2016 werd Lukebakio op de E40 in Jabbeke geflitst aan een gecorrigeerde snelheid van 158 kilometer per uur. Bovendien bleef de Congolese voetballer voortdurend op de linkerrijstrook. Volgens het openbaar ministerie reed de beloftevolle aanvaller ook veel te dicht achter zijn voorligger. Op het moment van de feiten had Lukebakio minder dan drie weken zijn rijbewijs.

"Ik was gehaast die dag, omdat ik naar familie moest", legde Lukebakio uit op de zitting. De voetballer verwees ook naar het feit dat hij met een nieuwe, sportieve wagen harder reed dan hij zelf besefte. "Maar in realiteit was dat zelfs 170 op uw teller", pikte de politierechter in. "Eigenlijk hebt u geluk dat u hier vandaag nog levend staat. Uw familie had levenslang op u kunnen wachten, en dan spreek ik nog niet over de andere mensen die u in gevaar brengt door zo te rijden. Ik hoop toch dat u daarover eens goed nadenkt."
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ulrike Parmentier

    Auto aanslaan, enkel op die manier zal hij het voelen !! In vervolg misschien wat vroeger vertrekken, zal dan zonder haast op tijd zijn

  • wilfried de hert

    Misschien hadden ze gebeld dat de petatten al op stonden.

  • Marlies Schoefs

    Ik ben een rsca fan maar vindt dit schandalig jij moet een voorbeeld zijn voor de jongeren wat naar je opkijken.en dan zo een onnozel reden

Meld een bug