Lukasz Teodorczyk twee speeldagen geschorst, ondanks excuses voor natrap

Photo News

Lukasz Teodorczyk krijgt twee speeldagen effectieve schorsing en 800 euro boete voor zijn natrappen op Genkenaar Joseph Aidoo. De spits van Anderlecht verscheen vanmiddag voor de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond. Anderlecht kan nog in beroep gaan tegen de schorsing, die geldt vanaf 9 november. Daardoor mist Teodorczyk het uitduel bij Moeskroen (18 november) en de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk (26 november).

Paars-wit hoopte dat Teodorczyk hoogstens één speeldag effectieve schorsing zou opgelegd krijgen. De Pool zelf bood vandaag zijn verontschuldigingen aan voor zijn actie. "Ik wil me nogmaals excuseren", klonk het in gebrekkig Engels. "Het was niet mijn bedoeling om Aidoo pijn te doen." Nog dit: ref Bart Vertenten, die tijdens de zitting zijn visie op de feiten gaf, gaf toe dat hij 'Teo' eigenlijk rood had moeten geven.

Photo News
Photo News
rv
Photo News27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Billen

  komt er goedkoop van af moesten ze allemaal veel zwaarder bestraffen !

 • Rigobert Deleu

  wordt dit nu een trendsetter voor de volgende met rood voor natrappen ??? Als Theo dat mag en amper 2 speeldagen krijgt en een "boete " van 800€ . Het laatste is nog geen knop van zijn vest , geweldige boete voor iemand die 100.000 per maand verdiend ?????

 • GASTON FOUBERT

  Mieke, Wesly was al meerdere keren eerste.

 • Roger Deprez

  Komt er goedkoop van af.

 • dretie munkies

  Straf veel te licht, trouwens waar is de straf voor Harbaoui, die met zijn elleboogstoot zeker rood verdiende. Deze laatste is trouwens één van die die spelers die net als Fellaini haast iedere match een rode kaart-fout maakt en die al jaren op geen voetbalveld meer had mogen staan