Exclusief voor abonnees

Lege plekken en boegeroep: kan Coucke Anderlechtfans weer verzoenen met de club?

Zijn de resultaten goed, dan kan wat carnaval

BELGA
Kale plekken in het stadion, boegeroep op nieuwkomer Ryota Morioka: Anderlecht worstelt met zijn identiteit. Maar kan Coucke, die in veel opzichten haaks staat op wat paars-wit zo lang dacht te zijn, de fans weer verzoenen met de club?

Zowat alles voelde anders aan voetbalclub Anderlecht afgelopen weekend, op de dag van de grote machtsoverdracht van de dynastie Vanden Stock aan opvolger Marc Coucke. Maar één ding bleef alvast wél gewoon bij het oude: de morrende fans, met ditmaal Ryota Morioka als gebeten hond. Nu was de Japanner inderdaad matig tot slecht – naast zijn twee (makkelijke) goals beperkte hij zich tot passes in de breedte of achteruit –, het is niet normaal dat een voetballer in zijn vierde wedstrijd al zo op de korrel wordt genomen.

Het is tekenend voor de negativiteit die de voorbije maanden en jaren de bovenhand heeft genomen bij fans van paars-wit. De fluiters met hun wegwerpgebaren zijn misschien niet de die hard-fans die ook de verplaatsingen naar Eupen of Moeskroen maken. Maar in het eigen Astridpark is hun invloed groot en nefast. Coach Vanhaezebrouck rekende niet voor niets voor dat zijn elftal op eigen veld beduidend minder goed presteert dan de concurrentie. Er schort in die mate iets aan het Anderlecht-DNA dat het de ploeg zelfs punten kost. Het is dié context die Marc Coucke moet zien om te buigen.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • joannes Roderigas

    dat hij eens begon met een vergoeding te geven voor het reeds betaalde zitje.

  • Mohamed Halmaoud

    Coucke is het product van Lernout en Hauspie, dat zal binnen enkele maanden wel duidelijker worden, eens de amerikanen, net als LenH hem een kopje kleiner zullen maken. Het geld zal dan zo niet meer rollen.

  • Didier Briglia

    Ha en het zal ni beteren want volgend weekend op ZW gaan ze wéér de boot in.Dus heintje zwaaien me die armen en de spelers maar steunen!!!! Ongelooflijk.