Leander Dendoncker blijft bij Anderlecht (al dan niet op uitleenbasis)

photo_news
De deadline is verstreken. Betekent dit dat Leander Dendoncker (22) bij Anderlecht blijft? In principe wel, al kan dat ook in de vorm van een uitleenbeurt.

Heel plezant vindt de West-Vlaming het niet, maar Leander Dendoncker wordt zo stilaan de transfersoap van deze zomer. In elke topcompetitie viel de naam van de middenvelder - van PSG over Fiorentina en Everton tot Atlético Madrid. De realiteit is echter dat Dendoncker, die zijn topjaar wil verzilveren, nog steeds voor Anderlecht speelt.

Dat heeft vooral met de houding van de paars-witte directie te maken. Die heeft er een prioriteit van gemaakt om Dendoncker nog één seizoen aan boord te houden. Financieel gezien is een verkoop absoluut geen must, gezien de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League en de lucratieve transfers van Youri Tielemans, Frank Acheampong en Bram Nuytinck. Op sportief gebied rekent René Weiler dan weer op zijn sleutelpion. De extreem hoge vraagprijs van 38 miljoen euro is het gevolg.

Om zichzelf meer gemoedsrust te gunnen, heeft manager Herman Van Holsbeeck de deadline voor een vertrek van Dendoncker vastgelegd op gisteren, 15 augustus. Kortom: voor geïnteresseerde clubs wordt het vanaf nu alleen maar moeilijker om Dendoncker binnen te halen. De kans dat hij minstens tot januari blijft, stijgt dus.

photo_news

Win-win

Zeker omdat het een realistische optie is om een constructie op te zetten waarbij Anderlecht Dendoncker verkoopt en hem nog voor één seizoen huurt. Dat scenario telt alleen maar winnaars. In de eerste plaats krijgt Dendoncker dan zekerheid over zijn toekomst, mét speelgaranties richting WK in Rusland, waaraan hij met de Duivels wil deelnemen. Anderlecht op zijn beurt incasseert een recordsom, maar behoudt tegelijk een steunpilaar. En de koper, tot slot, ziet zijn aankoop ontwikkelen in de Champions League.

En wat als die constructie er niet komt? Wel, dan maakt Anderlecht van Dendoncker de bestverdienende speler in de selectie en krijgt hij de belofte dat hij volgend seizoen voor een gelimiteerd bedrag mag vertrekken. Op die manier hoopt RSCA hem tevreden te houden. De eerste gesprekken vonden al plaats in een constructieve sfeer.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00