Komst Boussoufa naar Anderlecht zwaar in gedrang

ANP
Het ziet ernaar uit dat Mbark Boussoufa (30) dit seizoen toch niet zal terugkeren naar het Astridpark. Zelfs Besnik Hasi heeft er zich bij neergelegd dat een nieuwe samenwerking niet voor nu is. Een week geleden leek een terugkeer nog een kwestie van dagen, nu lijkt niemand nog rekening te houden met een nieuw paars-wit avontuur van de tweevoudige Gouden Schoen.

Steeds meer Anderlecht-bestuurders behoren tot het kamp dat vindt dat een terugkeer van Boussoufa overbodig is. Vier miljoen euro (transferprijs plus loon) voor één speler voor één seizoen is volgens een aantal bestuursleden onverantwoord. Vooral omdat ook Dennis Praet nog steeds bij Anderlecht zit en de komst van Boussoufa, nu nog eigendom van Lokomotiv Moskou, als een mogelijke rem op de ontwikkeling van de Gouden Schoen wordt gezien.

Felste bepleiter
Besnik Hasi was zowat de felste bepleiter van zijn komst, maar zelfs de coach lijkt er zich nu bij te hebben neergelegd. "Ik reken altijd op 'Bous', maar ik moet mijn bestuur ook een beetje volgen", aldus Hasi. "Ik weet dat de transferonderhandelingen niet gemakkelijk zijn. Bij het begin van de transferperiode hielden wij rekening met een vertrek van Praet. Maar Dennis is nog altijd hier. We kunnen moeilijk zo'n talent gaan blokkeren." In de 4-4-2 van Hasi is de positie van Praet effectief ook de beste plaats voor Boussoufa.

Toloi
Manager Herman Van Holsbeeck zet wel verder in op de komst van de Braziliaanse verdediger Rafael Toloi. Anderlecht blijkt de centrale verdediger van São Paulo al maanden op het spoor. Alleen is het verschil tussen de vraagprijs (zes miljoen euro) en wat Anderlecht wil uitgeven nog te groot. Bij Anderlecht gelooft men dat een deal haalbaar is, maar wel kan aanslepen. "Ik hoop dat mijn nieuwe centrale verdediger zo snel mogelijk komt, maar ik moet ook niet overdrijven", zegt Hasi. "Ik heb wel tijdelijke oplossingen. Ik heb liever dat ze nog even wachten en dat ze de goeie pakken."