Kompany wil Vanden Borre terughalen. Verschueren: “Er is contact geweest, maar…”

Joel Hoylaerts - Photo News
Áls het lukt, is de ­comeback van het jaar gekend. Anderlecht overweegt om ­Anthony Vanden ­Borre (31) een laatste kans als profvoetballer te geven.

Michael Verschueren reageerde telefonisch op een mogelijke transfer van Vanden Borre:

De deur staat open. Michael Verschueren geeft namens Anderlecht toe dat Anthony Vanden Borre (31) welkom is bij paars-wit. “Er is contact geweest tussen Vincent (Kompany, red.) en Anthony”, zegt Verschueren. “Dat is op zich niet zo verwonderlijk, ze zijn goeie vrienden.” Tijdens die gesprekken is een terugkeer bij RSCA ter sprake gekomen. “Maar het is niet zo dat een reintegratie in de A-kern of een profcontract op dit moment realistisch is”, aldus Verschueren. “Wel mag Anthony zich melden op de club om mee trainen - bij de beloften bijvoorbeeld - om zo weer voetballer te worden. Ik weet niet of hij ook effectief op dat aanbod zal ingaan.” De voormalige Rode Duivel zou evenwel zin hebben om zich nog één keer te tonen aan België, Kompany wil hem daarbij ondersteunen. Pas na een eventuele test - Verschueren laat in het midden of die er komt - zullen beide partijen bekijken of VdB nog iets voor Anderlecht kan betekenen. 

Geen haast


Drie jaar na de scheiding tussen Anderlecht en Vanden Borre hangt er ­dus mogelijk een hereniging in de lucht. Vraag is of Vanden Borre nog wel een meerwaarde voor Anderlecht is. Sinds 2017 is de voormalige international sportief volledig op de dool. Hij probeerde het na zijn vertrek bij paars-wit nog even bij het Congolese TP Mazembe, maar na een aantal maanden liep het ook daar fout. Een test bij Cercle Brugge in april 2018 bleef eveneens zonder gevolg. Niet het minst omdat Vanden Borre toen allesbehalve een fitte indruk gaf – hij sleurde overgewicht met zich mee.

Vanden Borre en Kompany eind juni. Ook Rodyse Munienga (l) zit nu bij Anderlecht als persoonlijke assistent van Kompany. Floribert Ngalula (r) is er intussen assistent-coach.
rv Vanden Borre en Kompany eind juni. Ook Rodyse Munienga (l) zit nu bij Anderlecht als persoonlijke assistent van Kompany. Floribert Ngalula (r) is er intussen assistent-coach.
Kompany en een dollende Vanden Borre bij de Rode Duivels.
BELGA Kompany en een dollende Vanden Borre bij de Rode Duivels.201 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Denis Van den broeck

  Vond dat die áltijd wel goe was oké liet soms wat steken vallen maar ze hebben hem ook slecht behandeld . Kan zijn manneke wel staan denk ik !!!

 • Guido VERCAUTEREN

  Als hij 2 maand goed traint is hij de beste back na Gerets die we gehad hebben !!

 • Gaston FOUBERT

  De rechtsback is tegenwoordig op zijn minst ondermaats maar Anthony kan daar verandering in brengen. En zeggen dat Vincent twee goals op zijn kap heeft is niet waar. Juist doordat die rechterback niet gedekt was moest hij daar ingrijpen en werd zijn plaats niet ingenomen. De jeugd wil aanvallen en denkt (nog) niet aan verdedigen.

 • eric debanne

  Met wat zijn ze bezig bij paars-wit ... Te gek voor woorden ...

 • jean pierre Tibermont

  Heb vandaag wedstrijd op Kortrijk bekeken en op de rechtsachter staat niks echt triestig om aan te zien...DRINGEND een rechtsback AUB !!!