Kompany wil Vanden Borre terughalen. Verschueren: “Er is contact geweest, maar…”

Joel Hoylaerts - Photo News
Áls het lukt, is de ­comeback van het jaar gekend. Anderlecht overweegt om ­Anthony Vanden ­Borre (31) een laatste kans als profvoetballer te geven.

Michael Verschueren reageerde telefonisch op een mogelijke transfer van Vanden Borre:

De deur staat open. Michael Verschueren geeft namens Anderlecht toe dat Anthony Vanden Borre (31) welkom is bij paars-wit. “Er is contact geweest tussen Vincent (Kompany, red.) en Anthony”, zegt Verschueren. “Dat is op zich niet zo verwonderlijk, ze zijn goeie vrienden.” Tijdens die gesprekken is een terugkeer bij RSCA ter sprake gekomen. “Maar het is niet zo dat een reintegratie in de A-kern of een profcontract op dit moment realistisch is”, aldus Verschueren. “Wel mag Anthony zich melden op de club om mee trainen - bij de beloften bijvoorbeeld - om zo weer voetballer te worden. Ik weet niet of hij ook effectief op dat aanbod zal ingaan.” De voormalige Rode Duivel zou evenwel zin hebben om zich nog één keer te tonen aan België, Kompany wil hem daarbij ondersteunen. Pas na een eventuele test - Verschueren laat in het midden of die er komt - zullen beide partijen bekijken of VdB nog iets voor Anderlecht kan betekenen. 

Geen haast


Drie jaar na de scheiding tussen Anderlecht en Vanden Borre hangt er ­dus mogelijk een hereniging in de lucht. Vraag is of Vanden Borre nog wel een meerwaarde voor Anderlecht is. Sinds 2017 is de voormalige international sportief volledig op de dool. Hij probeerde het na zijn vertrek bij paars-wit nog even bij het Congolese TP Mazembe, maar na een aantal maanden liep het ook daar fout. Een test bij Cercle Brugge in april 2018 bleef eveneens zonder gevolg. Niet het minst omdat Vanden Borre toen allesbehalve een fitte indruk gaf – hij sleurde overgewicht met zich mee.

Vanden Borre en Kompany eind juni. Ook Rodyse Munienga (l) zit nu bij Anderlecht als persoonlijke assistent van Kompany. Floribert Ngalula (r) is er intussen assistent-coach.
rv Vanden Borre en Kompany eind juni. Ook Rodyse Munienga (l) zit nu bij Anderlecht als persoonlijke assistent van Kompany. Floribert Ngalula (r) is er intussen assistent-coach.
Kompany en een dollende Vanden Borre bij de Rode Duivels.
BELGA Kompany en een dollende Vanden Borre bij de Rode Duivels.199 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean pierre Tibermont

  Heb vandaag wedstrijd op Kortrijk bekeken en op de rechtsachter staat niks echt triestig om aan te zien...DRINGEND een rechtsback AUB !!!

 • Robert De Meulder

  Nog een die de lokroep van het geld "lees Coucke" niet kan weerstaan.Er zijn er al een stuk of vijf die een stukje van de taart willen.Ze zijn alleen vergeten dat ze met Coucke te doen hebben.

 • Bart Karmel

  Als topper en leider laat je je omringen door mensen die je vertrouwt. Zij die dat niet snappen, zegt genoeg over hun mogelijkheden. VDB kan de jongeren zeker inspireren, ook in hoe het fout kan gaan, wat niet te doen. Nog steeds een van hen.

 • dretie munkies

  En wat dacht Kompany van een retour van Jan Mulder ?

 • LUC HUON

  Ik ben een fan van Kompany en van zijn project, maar hier overschrijdt hij toch zijn kredietlimiet. Er nog maar aan denken zo een individu terug te halen is lachen met het Belgisch profvoetbal, met zijn eigen project en met zichzelf, ik kan enkel hopen dat hij op training een harde bal tegen zijn hoofd heeft gekregen.