Kompany: “Voor match gevoel dat dit scenario kon, maar ik blijf zonder compromissen achter filosofie staan”

Vincent Kompany.
rv Vincent Kompany.
Na 13,5 jaar maakte speler-manager Vincent Kompany z’n comeback bij Anderlecht met een nederlaag. “Ik voelde voor de match dat dit scenario mogelijk was”, zei de Prins van het Park. “Maar ik blijf honderd procent achter het voetbal staan waarin we geloven. Mét deze jonkies, geen compromissen.” 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

“Ik begon hier op m’n zesde. Maar ik wil KV Oostende feliciteren met de zege. Er zijn zoveel lessen te trekken uit deze match voor onze jonkies. Ik was blij met de 2-0 die uiteindelijk werd afgekeurd, maar finaal kregen we het deksel op de neus. Eigenlijk had ik voor de match het gevoel dat dit scenario mogelijk was. Ik had de jongens daar ook voor verwittigd. Maar ik blijf achter hen en onze filosofie staan: voetballen met lef.” 

Wij kunnen niet tussenin zijn. We moeten doorgaan in de stijl waarin we geloven. Zonder compromissen

Kompany

Dus gaat Kompany door op deze manier. “Wij kunnen niet tussenin zijn. We moeten doorgaan in de stijl waarin we geloven. Zonder compromissen te sluiten. Ik wist welke kaart ik wilde trekken toen ik hier aankwam en hou vast aan deze lijn: willen voetballen en onze aanvallende spelers zo veel mogelijk in stelling brengen. En ik weet dat deze club en de fans achter dat concept staan. Maar uiteraard moeten ook de resultaten volgen bij Anderlecht. Dat zal ik dan ook uitleggen aan m'n jongens.” 

Heeft Kompany het niet te zwaar met z’n dubbele rol? “Ik heb altijd een druk leven gehad. Dat is mijn stijl. Als speler vroeger nam ik al mijn verantwoordelijkheden. Ik pak nu ook de wind van voren, voor alle jonkies. We blijven gaan op deze weg.” 

Photo News
BELGA
BELGA29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Als ze zo blijven aanmodderen zullen ze nog moeten vechten om niet te degraderen.

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Zij die denken dat Alecht onder Kompany het sprookje van Ajax kan herhalen,zijn dromers.Er lopen in Brussel geen spelers rond van het kaliber van De Ligt,De Jong,Zyech,Tadic,Op De Beek.En de beste tijd van Kompany als speler is jammer genoeg ook stilaan voorbij.En wat gaat Coucke zeggen,als er geen punten volgen? Hein kan er van meespreken.Straks wordt Vincent ook nog analist-anesthesist. .

 • Gaston FOUBERT

  Davy Van Laecke, die weten dat nog niet, zijn nog altijd met clubke bezig. Dat de ploeg nog jong is, is juist Jean-Pierre Vega, maar die barst van het talent. Een Nederlandse reporter zei vorig jaar dat men binnen dit en een paar jaar met dat gezelschap zal moeten rekening houden, En Nederlanders weten het meestal beter dan onze zelfverklaarde analisten.

 • An Vercruysse

  respect voor kompany,altijd!! hij stopt zich niet weg,neemt zijn verantwoordelijkheid en zal zijn jongens en club altyd verdedigen. Hij neemt de moeilijkste weg,en dat typeert hem. Grote klasse! Geef hem tijd en respect(vooral pers) en hij zal slagen,daar geloof ik zeker in. En Bart Bonero,thx man,zo zijn er weinig,respect

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Het soort voetbal dat Kompany wil spelen,zag je de afgelopen jaren enkel bij Barça of ManC.Maar daarvoor heb je topspelers nodig en die zijn er niet.Als ze de volgende match verliezen,wordt het weer achtervolgen en komt er weer druk.Die spelers zijn nog niet bestand tegen druk.Kompany mag zeggen wat hij wil.Dit is geen kritiek,maar een spijtige vaststelling.