Kompany speelt volgend seizoen met rugnummer vier: “Ik heb de juiste elementen om het tij te doen keren”

Photo News
Vincent Kompany wordt dinsdag voorgesteld bij Anderlecht. Vooraf nam hij op de sociale media van Anderlecht al even de tijd om antwoord te geven op tien prangende supportersvragen. 

Waarom kwam Kompany terug naar Anderlecht? Met welk rugnummer zal hij spelen? En hoe ziet hij zijn rol als speler-coach? Het is een greep uit de vele vragen die we ons bij de transfer van Vincent Kompany naar Anderlecht kunnen stellen. Paars-wit zelf nam de tijd om er een aantal in een grabbelton te steken. De onschuldige hand: Kompany zelf. 

“Waarom ik ben teruggekeerd? De reden is simpel. Ik ben een grote supporter van de ploeg en het deed me pijn aan het hart om te zien hoe het vorig jaar misliep. Ik denk dat ik de juiste elementen heb om het tij te doen keren. Ik heb er ook zin in”, aldus Kompany. De Rode Duivel zal komend seizoen met rugnummer vier spelen. “Ik weet dat ik vroeger 27 droeg, maar dit is een verhaal van de toekomst en ik heb ook al mooie momenten in mijn carrière beleefd met rugnummer vier.”

“Hoe ik wil spelen met de ploeg? Daar moet ik niet te veel tekeningen bij maken. Ik heb het geluk gehad om met de naar mijn mening beste coach uit de geschiedenis te werken. Dankzij Pep ben ik voetbal op een andere manier gaan bekijken. Ik heb veel geleerd en ik wil dat doorgeven.” 

Bekijk het hele gesprek op het filmpje hieronder: 
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  @Rudy De Bakker. Waren ze bij Brugge ook niet terecht fier na hun uiteindelijk behaalde kampioenschap, gij noemt dat arrogantie. Weet je wel over wat je het hebt, het verschil tussen arrogantie en fier zijn.

 • Etienne De Bondt

  Alle de dikke nek heeft hij al, nu nog de nodige spelers en hij kan er aan beginnen. Om het spel van Pep Guardiola te spelen zal hij echter nooit de spelers bij Anderlecht vinden, trouwens in geen een Belgische ploeg.

 • Erik Audenaert

  De warmte is blijkbaar al goed naar zijn hoofd gestegen . En dat zoontje van Mister Michel die kun je alles wijsmaken .

 • Bernd Vaes

  Een speler op het einde van zijn voetballoopbaan. Als hij dan nog kan schitteren, fantastisch. Maar laten we realist blijven...

 • Rudy De Bakker

  Kijk kijk, hoe fier hij is !! De arrogantie heeft hem al. Zal lang duren.