Kompany raakt niet fit voor interlands tegen San Marino en Schotland

AFP
Vincent Kompany (33) moet een kruis maken over de interlands van de Rode Duivels tegen San Marino (6/9) en Schotland (9/9). Dat is uit goede bron bevestigd aan onze redactie. De speler-manager van Anderlecht liep gisteren in de wedstrijd tegen Racing Genk (1-0) een hamstringblessure op en die houdt hem een tijdje aan de kant. 

In minuut 75 werd de avond er gisteren nog wat pijnlijker op voor Anderlecht. Bij een 1-0-stand in het voordeel van Racing Genk probeerde Kompany de opbouw te verzorgen, maar bij het trappen van een pass voelde hij iets in zijn bil. De hamstrings. Kompany stak zijn arm op, vroeg om de bal buiten te trappen en ging naar de kant. Met een stevig ijspakket om zijn been volgde de verdediger het slot van de match, maar Anderlecht kon de nederlaag niet meer afwenden.

Volgende week moet paars-wit dus zonder Kompany proberen om tegen Standard zijn slechtste competitiestart ooit af te wenden. En ook de nationale ploeg zal het zonder de centrale verdediger moeten doen. De Rode Duivels spelen op 6 september tegen San Marino en drie dagen later op 9 september neemt België het op tegen Schotland. Beide matchen zijn kwalificatiewedstrijden voor het EK 2020. Wat ook in gevaar komt voor Kompany, is zijn uitwuifwedstrijd bij zijn vorige club Manchester City. Die staat gepland op 11 september.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een zoveelste domper voor Kompany, die zo een nieuwe episode bijschrijft aan het intussen ellenlange lijstje met gemiste interlands. Sinds 17 juni 2014 - de start van het Wereldkampioenschap in Rio - speelden onze voetbalheren 65 matchen. Kompany miste er liefst 34 stuks van, ofwel 52,3 procent. Met andere woorden: de voorbije vijf jaar miste Kompany meer dan de helft van de interlands. 

Zo moest Vince onder andere het volledige EK van 2016 aan zich laten voorbijgaan wegens een spierscheur in de liesstreek. Een jaar later hield ook een kuitblessure hem een tijdje aan de kant. 

BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ward Peeters

  Een beetje respect voor Vince mag wel. Ook ik ben geen Anderlecht-fan, maar Kompany is een held, hoe je het ook draait of keert.

 • koen de lange

  als je trainertje wil spelen doe dat naast het veld bij de rode duivels kunnen we hem missen hoor

 • ringo van der pulst

  Ja mannen ik ben ook geen rsca fan maar lees eens wat jullie eigenlijk schrijven vooraleer het te posten.Weet je hoeveel het van een lichaam vraagt om telkens weer te revalideren?Vincent zal zelf wel beslissen wanneer het teveel is.Niemand verdiend het om zo in de grond geboord te worden.

 • Jan De Saedeleir

  Tijd om u diploma van trainer te gaan halen. En het is niet omdat je onder een toptrainer ( Guardiola ) gespeeld hebt dat je het ook kunt.

 • rik cappelle

  Een kwetsuur wenst ge niemand toe en het doet er niet toe over wie het gaat en bij wie hij speelt. Spoedig herstel.