Exclusief voor abonnees

Kompany neemt positiespel van Guardiola mee naar Astridpark. De lievelingswoorden van Pep: ‘Verstik ze’

Photo News
De belangrijkste les die hij heeft ­opgestoken in de meesterklas van Pep Guardiola: voetbal is een positiespel. Vincent Kompany brengt de inzichten, ­basisprincipes en de driehoeks­geometrie van zijn leermeester mee naar het Astridpark. Guardiola’s pressievoetbal vergt wel tijd.

Het voetbal van Man City, dat wil hij aanleren en uitdragen. Een schaakspel wil Kompany het niet noemen, maar onder Guardiola is hij er meer en meer van overtuigd geraakt dat voetbal een positioneel spel is: “Met elf spelers die zich ­constant bewust moeten zijn van waar ze moeten staan ten opzichte van hun ploegmaats, met of zonder bal.” Klokwerk Pep erin slijpen, is echter een traag en vermoeiend proces.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Emare

  De verzuurde Belg reageert weer zoals het hoort. Iedereen is overtuigd van Vince zijn kwaliteiten. Waarom dan gewoon niet positief die man zijn kans laten wagen. Het bestuur is stilaan uitgemest en heeft een duidelijk plan. Iedereen wou liever 5 goede spelers dan 20 opvullers. Laat deze mensen hun werk doen en oordeel dan. Nu zijn er die de boel al aan het afbreken zijn. Wie had anders moeten komen als trainer? Idd.. dan was het ook gezever.

 • Polutnik Ronald

  De spelers van Anderlecht moeten het doen en niet Kompany of Verschueren . Zeer kinderlijk .

 • marc castermans

  Als Anderlechtsupporter kan ik alleen maar vaststellen dat het voetbalIQ van sommige sportingspelers bepaald aan de lage kant is. HVH ergerde zich voortdurend aan de verkeerde posities die sommige spelers innamen. Blijkbaar hebben de youngsters het in de jeugdafdelingen zo gemakkelijk dat ze voornamelijk op hun talent teren en nooit geconfronteerd werden met tegenstand. Om daarna de knop om te draaien is voor sommigen onmogelijk, zie Lukebakio, Amuzo en vele anderen. Good luck Vince.

 • Guus Marivoet

  Anderlecht zit goed waar het zit, rond de 6e plaats. Dat het daar maar blijft ….

 • Joeri Haelen

  Hij heeft zelf veel voetbalverstand, heeft de beste trainers ter wereld gehad. Heeft de connecties om spelers naar Anderlecht te halen. Dus ja, ik zie dit goedkomen.