Kompany mist interlands tegen San Marino en Kazachstan: speler-manager twee à drie weken out

Vincent Kompany blesseerde zich in het bekerduel tegen Beerschot.
Photo News Vincent Kompany blesseerde zich in het bekerduel tegen Beerschot.
Hij moést spelen op Beerschot, ook al wist hij dat dit een groot risico inhield. Maar Kompany wilde voorop gaan in de strijd. 25 minuten duurde zijn optreden op het Kiel. Toen herviel hij bij een offensieve actie in zijn dijblessure. 

Kompany trok vandaag naar de club, voor verzorging maar ook voor een debrief van de wedstrijd tegen Beerschot met een deel van zijn staf. De ernst van de blessure kon gisteren nog niet helemaal worden achterhaald maar de nieuwe kwetsuur zou minder erg zijn dan de eerste. Verwacht wordt dat Kompany twee à drie weken aan de kant zal staan. Hij mist dus zeker de wedstrijden tegen Beveren en Charleroi maar ook de interlands tegen San Marino (10 oktober) en in Kazachstan (13 oktober).

BELGA
Photo News
BELGA50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Popelier

  Ben eens benieuwd hoeveel Belgen het ook zo ver gaan brengen als Vincent Kompany, een carrière om U tegen te zeggen. En nu begint hij straks aan een nieuw groot hoofdstuk en wees maar zeker dat Vincent zal slagen. Sommigen moeten hier altijd alles verzieken, zijn precies blij als een speler(s) gekwetst zijn. In UK en overal krijgt Vincent het respect dat hij verdient,. Hopelijk zien we Vincent nog een tijdje. Voetballen en kunnen we nog veel genieten van zijn onbegrensde wilskracht.

 • johan schatteman

  Proficiat Bart bonero, Ben ook geen fcb of Anderlecht suporter maar je hebt heel groot gelijk

 • Dirk Van der Weeën

  Zijn vader kan hem toch aan een jobke helpen aan t'stad.

 • Matthias BREUGELMANS

  Het niveau in de commentaar is weer van de bovenste plank hoor. Ik zou zeggen slaap er een nachtje over en lees dan je reactie opnieuw. Als er dan nog geen schaamte is ben je jammer genoeg een verloren zaak.

 • Marc LInden

  Rsca speelde beter zonder dan met.