Kiese Thelin (RSCA) wil in Zweden blijven: “Heb het naar mijn zin in Malmö”

Kiese Thelin in actie bij Malmö.
AFP Kiese Thelin in actie bij Malmö.
Anderlecht is alvast bereid mee te werken. Isaac Kiese Thelin (28), spits op overschot bij RSCA, heeft laten uitschijnen dat hij graag definitief bij Malmö zou blijven, waar hij nu op huurbasis speelt.

Drie doelpunten in vijf competitiewedstrijden: Isaac Kiese Thelin presteert goed bij Malmö. De Zweedse club is dan ook geneigd om zijn huurling definitief over te nemen, wat Anderlecht toejuicht. In het Lotto Park heeft Kiese Thelin immers geen toekomst. Hij kon er nooit potten breken.

Kiese Thelin zelf staat in elk geval niet te springen om na zijn uitleenbeurt terug naar Anderlecht te keren. Dat zegt hij in een gesprek met Zweedse media. “Ik heb het naar mijn zin bij Malmö”, zet Kiese Thelin de deur op een kier voor een verlengd verblijf. “Het loopt goed. Door de vele speelminuten ben ik sterker geworden. En ik voel vertrouwen van de ploegmaats. Zij weten dat ik de bal kan bijhouden.”

Nog huurlingen overbodig

Bij RSCA is Kiese Thelin slechts één van de vele uitgeleende spelers zonder perspectief. Dat geldt ook voor onder meer Kenny Saief (Gdansk wil hem houden) en Mohammed Dauda (nu bij Esbjerg, hij geniet Deense interesse).

Vincent Kompany rekent niet op Kiese Thelin.
Photo News Vincent Kompany rekent niet op Kiese Thelin.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Hendrickx

    Voor veel voetballers is elke club interessanter en aangenamer dan A'lecht! Daar moet iedereen luisteren naar de 'grote redder' Kompany..