Ga naar de mobiele website
^ Top

John Van den Brom nieuwe Anderlecht-trainer?

Van den Brom (rechts) met Frank de Boer.
photo_news Van den Brom (rechts) met Frank de Boer.
Anderlecht maakt werk van de opvolging van Ariël Jacobs. De kampioenencoach heeft er nog maar net de brui aan gegeven, of de Brusselse club heeft al een serieuze kandidaat op het oog: de Nederlander John Van den Brom. Om de Vitesse-trainer naar het Astridpark te halen, zal Anderlecht wel een fikse bom duiten op tafel moeten leggen. Van den Brom heeft nog een contract voor twee jaar in de Gelredome en de Georgische eigenaar van de club is allerminst voorspelbaar.

Anderlecht heeft een shortlist van drie kandidaten opgesteld om de trainersstoel te bezetten en John Van den Brom staat daarop met stip genoteerd. Voor Herman Van Holsbeeck, manager van paars-wit, geniet de Nederlander de voorkeur.

Voor het einde van de week moet er echter geen doorbraak in het dossier verwacht worden. De Arnhemse club speelt namelijk donderdag en zondag nog in de play-offs om een Europees ticket tegen RKC. De Brusselaars zouden wel al contact hebben opgenomen met de Nederlandse coach. "Anderlecht? Ik ontken niet, maar ik bevestig het evenmin", reageerde de ex-speler van Vitesse en Ajax mysterieus.

Onvoorspelbare Jordania
Van den Brom leeft op gespannen voet met zijn voorzitter, de Georgiër Merab Jordania. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat de Nederlander meer geneigd is in te gaan op het voorstel van Anderlecht. "Het is algemeen bekend dat het niet goed zit tussen die twee", verduidelijkt Johan Boskamp, in een ver verleden nog trainer van Anderlecht en een kennis van Jordania. "Waarom zou Jordania hem niet laten gaan? Als hij er geld voor krijgt..."

Laat daar nu juist het enige struikelblok zitten voor paars-wit. Nu Vitesse de play-offs heeft behaald, werd het contract van Van den Brom automatisch verlengd tot 2014. Met nog twee jaar contract te gaan, kan de kostprijs van de Arnhemse coach stevig oplopen.

Jordania, de poulain van Chelsea-baas Abramovich, zou naar verwachting heel wat winst willen maken op een eventuele verkoop van zijn trainer. Vorig jaar zou de Georgiër 600.000 euro hebben overgemaakt aan ADO Den Haag, waar hij nog een jaar onder contract lag, om Van den Brom naar de Gelredome te brengen.  De trainer van Vitesse legde trouwens zelf 100.000 euro op tafel om zijn vertrek af te dwingen.

Vooraleer Van den Brom naar het Constant Vanden Stock-stadion verhuist, zullen er dus aardig wat paars-witte centjes moeten rollen. Tenzij de ex-ADO-coach het net als vorig jaar hard speelt en zijn vertrek zelf forceert.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug