Exclusief voor abonnees

Jean Kindermans, directeur van de talentenfabriek van Anderlecht: "Misschien is het tijd om te zeggen: we willen élk jaar kampioen worden, mét eigen jeugd”

Jean Kindermans.
Photo News Jean Kindermans.
Zondag speelde Anderlecht met zes tieners op STVV. Woensdag verkondigde sportief directeur Michael Verschueren de jeugdfilosofie te zullen verkopen aan China en de VS. Tijd voor een gesprek met de directeur van de talentenfabriek. Jean Kindermans (54): “Nu ben ik de paus. Morgen kan ik weer een nobody zijn.”

Marie, de nieuwe persverantwoordelijke van Anderlecht, begeleidt ons naar het bureau van Jean Kindermans. In de trappenhal wijst ze naar de man die nu al vijftien jaar lang aan het hoofd staat van de jeugdacademie. Een echte ‘Brusseleir’ - één van de weinigen die de beeldenstorm van Marc Coucke heeft overleefd. “Hier is hij. De held van Anderlecht.”

Een grapje dat de voorbije week wel zeer dicht bij de realiteit aanleunde. Want: Anderlecht speelde op STVV met zes tieners. Het nieuwe bestuur maakte op een persconferentie eerder deze week duidelijk dat het epicentrum van paars-wit verschuift van makelaars richting jeugdacademie. Een verademing voor supporters en neutrale waarnemers. Kindermans glimlacht: “Vandaag ben ik de paus. Maar morgen kan ik even snel weer een nobody zijn. Het kan snel gaan in deze wereld.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Louis

  Ja, het zou mooi zijn maar dat vereist niet alleen opleiding maar ook die talenten houden en niet doorverkopen en DAAR wringt de voetbalschoen

 • Brent Van Renterghem

  Ik roep dit al dertig jaar!

 • gert lans

  De onozelaarkes van clubke reageren wéér massaal nadat ze tegen niémand eens 3-0 kunnen winnen ! Clement kon wéér niet zwijgen waar hij was besmet met dat arrogante onsportieve gedrag ! Genk maakte nóóit aanspraak op een overwinning , gelijkspel was billijk geweest ! Als de schade kan beperkt blijven tot aan de wintermercado zou ik RSCA toch nog niet afschrijven

 • Tom Caers

  En zo hoort het te zijn!

 • Jan De Maeyer

  Prachtige evolutie, roep ik al meer dan 20 jaar dat we dit moeten doen.