Jan Polak (ex-RSCA) gaat op oude dag opnieuw in Tsjechië voetballen

photo_news
Jan Polak verlaat de Duitse tweedeklasser FC Nürnberg en gaat in zijn thuisland Tsjechië aan de slag bij FC Zbrojovka Brno. Dat maakte de Tsjechische eersteklasser vandaag bekend. De 35-jarige middenvelder, die van 2007 tot 2011 voor Anderlecht uitkwam, speelde sinds 2014 voor Nürnberg, zijn tweede passage bij de Beierse club.

"109 wedstrijden, bekeroverwinning en kapitein - nu keert Jan Polak terug naar Brno. Bedankt voor alles, het gaat je goed Jan!", twitterde Nürnberg.

3,5 jaar Anderlecht
Polak begon zijn carrière bij FC Zbrojovka Brno. Vervolgens kwam hij, na een passage bij Slovan Liberec, een eerste maal terecht bij Nürnberg, waarmee hij in 2007 de DFB-Pokal won. Nadien speelde de voormalige Tsjechische international (57 caps en zeven goals) drieënhalf jaar voor Anderlecht. Met de Brusselaars won hij in 2008 de beker en pakte hij twee jaar later de titel. Na een verblijf bij Wolfsburg kwam Polak in de zomer van 2014 voor de tweede keer terecht bij Nürnberg.

Geen promotie
Met Nürnberg eindigde Polak dit seizoen op de derde plaats in de tweede Bundesliga. In het beslissende barrageduel om promotie naar de hoogste klasse trok de Beierse club tegen Eintracht Frankfurt, zestiende en op twee na laatste in de Bundesliga, nipt aan het kortste eind. Nürnberg ging in de terugwedstrijd met 0-1 onderuit nadat de heenwedstrijd op een 1-1 gelijkspel geëindigd was.

Photo News
BELGA